Časovni zamik omogoča pogled za kar 7 dni nazaj

Ponudnikov, ki omogočajo časovni zamik, je pri nas že kar nekaj. Trenutno še ne moremo reči, da so to kar čisto vsi ponudniki takšni, ki nudijo tudi časovni zamik, saj je nekaj takšnih, ki ga v svojo ponudbo še niso vključili. Vendar pa vedno več ljudi pozna to funkcijo in vedno več ljudem se je ta funkcija tudi priljubila, zato tisti ponudniki, ki te funkcije še nimajo, zagotovo izgubljajo svoje naročnike. Pojavljajo pa se hkrati tudi tisti ponudniki televizijskih funkcij, ki te storitve nekdaj niti niso imeli.

Continue reading

Profesionalno čiščenje diska

Kadar se na računalniku nabere preveč podatkov, je treba poskrbeti za čiščenje diska. Prevelika obremenitev diska s podatki namreč lahko obremeni računalnik in ga upočasni. Zaradi tega ta ne deluje tako, kot bi moral. Še posebej pa je problematično, če je med podatki na našem disku tudi kak računalniški virus. Če nismo dovolj previdni, ga lahko med brskanjem na spletu dobimo skorajda mimogrede. Zaradi tega pride do težav pri delovanju računalnika, ki jih lahko na najbolj enostaven način odpravimo tako, da poskrbimo za čiščenje diska.

Continue reading

Zakaj je nakup grafične kartice vedno pametna ideja?


Večina uporabnikov računalnikov se niti ne ukvarja s tem, kako bi lahko z nekaj spremembami oziroma nadgradnjami poskrbeli za izboljšanje uporabniške izkušnje. Predvsem kar se tiče grafične kartice je marsikdo mnenja, da ne potrebuje ničesar posebnega, saj uporablja računalnik za povsem vsakdanje potrebe, ne pa vizualno zahtevne programe, kjer je dobra grafika ključnega pomena. A če pomislimo bolje, uporabljamo programe, pri katerih se pričakuje dobra vizualna predstavitev prav vsi: če ne drugega, igramo igrice in gledamo filme, pri katerih se pogosto odločimo za HD kakovost in v skladu s tem pričakujemo popolno sliko.

Continue reading