Začimbni vrt v lončku

Že imate svoj vrtiček? Sedaj si ga lahko ustvarite na svojem balkonu, okenski polici ali kar kuhinjskem pultu. Čemu bi vam zasedale prostor lončnice, zasadite si raje Začimbni vrt v lončku.

Ne le da vam bodo sveža zelišča krasila kuhinjo, vašim jedem bodo dodala omamen vonj in okus. Tako boste blesteli kot dober vrtnar in kot izjemen kuhar ali kuharica.

Pri naročilu Začimbnega vrta v lončku prejmete 4 lončke in semena 4 najpogostejših začimb v kulinariki: origano, bazilika, timijan in rožmarin.

– ORIGANO je ena izmed pomebnejših začimb mediteranske kuhinje. Uporablja se v najrazličnejših jedeh: paradišnikova omaka, špagetri, najrazličnejše omake, pizze, ribe, meso, piščanec, zelenjava, omake, aromatična olja, marinade… Origano se uporabi pred vretjem. Dopolnjuje se z okusom peteršilja, rožmarina, šetraja, žajblja…

– BAZILIKA se čedalje bolj uporablja v priljubljeni Vietnamski in Tajski kuhinji. Ima pekoč priokus kakor nageljnove žbice in podoben vonj kakor sladki koren. Uporablja se pri različnih jedeh: solate, surov ali kuhan paradižnik… Njen okus se dobro dopolnjuje s česnom, limono, olivnim oljem, testeninami, jajčevci, paradižnikom, fižolom in rižem. Lahko jo uporabite za pripravo aromatičnih olj. Sveža izboljšuje zadah.

– TIMIJAN je pogost v Mediteranski kuhinji. Najpogosteje se uporablja pri pripravi mesa, juh in obar ter za marinade.

– ROŽMARIN je popularna zažimba še zlasti v mediteranskih jedeh. Uporablja se tudi pri pripravi mil in druge kozmetike. Rožmarin bi naj izboljšal spomin, zmanjšal bolečino in mišične krče, stimulira rast las ter izboljšuje krvožiljni in živčni sistem


18,76 €

Powered by WPeMatico

Podobne objave: