Lastnosti plinskega žara Weber Spirit II E-210

Ne bom govoril o zunanjosti prenosnega plinskega žara Weber Spirit II E-210, saj sem prepričan, da ste do danes spoznali kakovost, po kateri je Weber znan.

Notranjost je drugačna zgodba. Če odstranite rešetke in toplotne deflektorje, lahko v notranjosti opazite veliko odprtino z vsemi štirimi stranicami, ki so obrnjene proti sredini. Naslednja stvar, ki je pritegnila mojo pozornost, je bil debel aluminij, iz katerega je telo žara izdelano. Čeprav lahko traja dlje, da se ta žar segreje v hladnem vremenu, bo zagotovil bolj enakomerno toploto. (To se je izkazalo za resnično. Tudi v najhladnejših in najbolj vetrovnih dneh je v zmogljivosti le rahlo odstopanje.)

Naslednje kar opazim, so gorilniki in vžigalna plošča, ki so priviti v aluminijasto ohišje. Zdi se, da so deli zelo kakovostni. Enostavno jih je odstraniti in zamenjati, če bi se kaj pokvarilo. Izgleda, da bo ta žar z vami tako dolgo, kot si želite.

Toplotni deflektorji: na prenosnemu plinskemu žaru Weber Spirit II E-210 so trije, čeprav ima samo 2 gorilnika, kar je malce zavajajoče, vendar služijo namenu. Trije deflektorji so ozki in višji od tistih, na katere sem navajen. Zaradi tega se bodo kapljice manj prijemale in preprečile rjavenje (rjaveti so začele po dveh letih). Prav tako so postavljeni tako, da se bo kapljajoča mast takoj vžgala, namesto da se nabira in gori dlje. To je zelo dobra postavitev, ki omogoča malo drugačno izkušnjo peke na žaru.

Rešetke: rešetke so iz litega železa, emajlirane s plastjo porcelana in s širokimi ravnimi površinami. Ta model vključuje osrednji del, ki ga je mogoče odstraniti s posodo, izdelano iz istega materiala, ki ga je mogoče spustiti.

Podobne objave: