Otroška svetila

Z otroškimi svetili do lepšega prostora

Stanovanje in druge prostore, v katerih se gibamo in zadržujemo, moramo opremiti tudi s primernimi svetili. Vsi prostori morajo biti primerno osvetljeni glede na namen uporabe in njegovo funkcionalnost. Nekateri prostori potrebujejo več svetlobe, kot drugi.

Na primer kuhinjski pult v kuhinji mora biti zaradi svojega namena, to je priprava hrane, dobro osvetljen. Osvetlitev mora biti taka, da nam ne primanjkuje svetlobe na najbolj izpostavljenih delih. Prav tako je pomembna osvetlitev v otroški sobi, zato imamo namenjena prav posebna otroška svetila.

Da se bodo otroci raje igrali v otroški sobi

Zakaj bi lepo otroško sobico opremili z dolgočasnimi svetili? Lahko jo popestrimo s prijetnimi otroškimi svetili, tako da se bodo otroci radi zadrževali v njej. Otroška svetila lahko tudi sami izberejo. Izbira je pestra, saj lahko izbiramo med različnimi oblikami, barvami in močjo svetilnosti.

Otroška svetila so lahko taka, da jih namestimo na steno, na strop, na tla, na mizo ali pa celo v vtičnico (kot nočno lučko). Nočna lučka otrokom tudi pri prebujanju sredi noči zagotavlja občutek varnosti in prijetnosti.

Poživitev z barvnimi otroškimi svetili

Otroške tapete za steno in otroška svetila lahko še tako dolgočasno sobico popestrijo in poživijo. Izberemo pa takšna otroška svetila, ki bodo našemu otroku všeč. Otroška svetila so lahko tudi odlično darilo za rojstni dan ali pa namizna otroška svetilka kot posebno darilo ob odhodu v šolo. Možnosti je res veliko in gotovo lahko najdemo primerno in pravo tudi za našega otroka.

Pazimo tudi na varnost

Pri nameščanju otroških svetil moramo paziti, da so električne vtičnice skrite pred dosegom majhnih otrok. Prav tako moramo paziti, da se otrok ne more zatakniti ali zaplesti med električne kable od otroškega svetila. Te običajno skrijemo za pohištvom ali pa naredimo nad-ometne kanale za električne kable. Pri nameščanju otroških svetil moramo zato še posebej previdno poskrbeti za varnost.

Pomemben vidik je tudi pregrevanje otroškega svetila. Če v svetilu niso led žarnice (naprimer led žarnice E27), ampak običajne, se to svetilo lahko segreva. V primeru, če otrok odloči igračko ali oblačilo na svetilo, lahko pride tudi do požara. Zato je pametneje izbirati otroška svetila z led žarnicami, ki se ne segrevajo.

Magnetni zemljevid sveta ponuja inovativen način učenja geografije ter spoznavanja sveta. Otroci ga bodo naravnost oboževali, saj bodo lahko sami pritrdili magnete. Preberi več …

Podobne objave: