pasji mladički

Poskrbimo za uspešno rast naših malih pasjih prijateljev

Vsako živo bitje potrebuje primerno prehrano in seveda veliko ljubezni. Ljudje imamo s psi poseben odnos, saj so naši zvesti spremljevalci že od začetka človeške civilizacije. Zato je ključnega pomena, da jim zagotovimo uspešno rast in veliko zdravja. Vsi pasji mladički so občutljivi na številne okolijske elemente. Kar pa se tiče prehrane, pa moramo biti še posebej previdni. Priporočljivo je, da jim ponudimo kakovostno meso, brikete in druge oblike hrane, ki bodo njihov vir moči in zdravja.

Vitamini za pse so ključnega pomena

Pomembno se je zavedati, da težko zagotovimo vse elemente v hrani, ki jih naš kuža potrebuje. Zato so vitamini za pse zelo učinkovit način, da zagotovimo uspešno rast in razvoj imunskega sistema pri rastočih psih. Veliko vitaminov in drugih koristnih dodatkov pa že vsebuje visoko-kakovostna konzervirana mesna hrana ali briketi. 

vitamini za pse uspešno rast in razvoj imunskega sistema
Vsak pes, ki se prehranjuje predvsem z domačo pasjo hrano, mora jemati vitamine za pse in mineralne dodatke. Te je treba vključiti kot del receptov za hrano, ki jo pripravljate, če pa ne, prosite svojega veterinarja, da vam priporoči ustrezen izdelek.

Nikoli ni priporočljivo na daljši časovni rok hraniti našega kosmatega prijatelja z generično prehrano, ki je na voljo v praktično vsaki trgovini. Na kratki rok je to sprejemljiva rešitev, hranjenje na dolgi rok pa lahko našem pasjemu mladičku ali odraslemu kužku povzroči različne težave.

Kaj sploh so vitamini za pse?

Vsaka hrana vsebuje vitamine različnih vrst. To so organske spojine, ki jih potrebuje vsako živo bitje v zelo majhnih količinah. Nekatere lahko, recimo pasje telo, pridela samo. Druge pa je potrebno vnesti v telo preko prehrane. Vsega skupaj poznamo 13 različnih vrst. Psi potrebujejo B-6 in B-12, C, D, E in druge vitamine. 

Prehranska dopolnila, ki jih potrebujejo pasji mladički za dober razvoj – priporoča veterinar

Neglede na pasmo, starost in druge fizične dejavnike, so vitamini za pse ključni za ohranjanje njihovega zdravja v vseh letih življenja.

Podobne objave: