surova hrana za pse

Surova hrana za pse – kdaj je primernejša od suhe?

V številnih prispevkih lahko berete o tem, kako je surova hrana za pse zdrava in kot takšna edina biološko dovolj primerna hrana. Po drugi strani pa lahko precej hitro naletite tudi na kakšen članek o tem, da takšna hrana za vašega prijatelja še zdaleč ni najboljša rešitev. Tudi nekateri skrbniki psov surove hrane ne bi zamenjali za nič drugega na svetu. A najdejo se tudi številni nasprotniki. Dejstvo pa je, da ima prav vsaka medalja dve plati in nič drugače ni v tem primeru.

Lahko pa rečemo, da so prednosti pasje sveže hrane enake prednostim, ki so značilne za svežo hrano, ki jo uživamo ljudje. Zavedati se je potrebno, da polna skleda surovih jeter ni popoln obrok za vašega psa. Takšna hrana za pse prav tako ni primerna za uravnoteženo prehranjevanje na dolgi rok.

surova hrana za pse
Bistveno pa je, da je pasja hrana izbrana kar se da pametno.

Kaj ustreza vašemu psu

Hraniti psa s surovo hrano zato, ker je moderno, je seveda napačen razlog za menjavanje obstoječe prehrane. Sicer pa še zdaleč sploh ni nujno, da bo surova hrana vašemu psu ustrezala. Morda bi se veliko bolje počutil, če bi prejemal kuhano hrano.

V številnih prispevkih lahko berete o tem, kako je surova hrana za pse zdrava in kot takšna edina biološko dovolj primerna hrana.

Vaš pes torej nima možnosti izbirati hrano zase. V njegovem imenu se namreč odločate vi sami. Bistveno pa je, da je pasja hrana izbrana kar se da pametno. Predvsem jo je potrebno izbirati glede na to, kaj vašemu kosmatincu prija in kaj ne oziroma kaj je zanj dovolj zdravo.

Preberite si več na: https://www.kazalo.net/surova-hrana-za-pse-kdaj-je-primernejsa-od-suhe/

Podobne objave: