Prednosti izbire lokalne domene za poslovanje preko spleta

Domene .si se uporabljajo za slovenske spletne strani

Končnica oziroma domena vrhovne ravni je zadnji del vsake domene. Te pa so lahko svetovne, kot je .com, lokalne, kot je domena .si, ali pa namenjene za določene organizacije in združenja, kot je .org ipd. V vsakem primeru imamo pri registraciji domene veliko možnosti. Je pa res, da so svetovne izvedbe veliko bolj zasedene, saj je v obstoju že več kot 1.8 milijarde spletnih strani. Tako je velika verjetnost, da je naše želeno ime že zasedeno. To pa pomeni, da moramo poiskati podobno ime, ali pa ga popolnoma spremeniti.

Prednost pa je ta, da so domene .si dokaj nezasedene. Tako imamo še vedno dokaj veliko možnih imen prostih za zakup, kar nam poveča možnost, da si izberemo želeno domeno za naše podjetje. To pa je velika prednost za slovenske podjetnike, ki začenjajo z vzpostavitvijo svojega podjetja, saj si bodo lahko izbrali lokalno domeno, ki je točno taka, ali zelo podobna, kot si jo želijo.

VPS gostovanje je možno prilagajati našim potrebam

Neglede na velikost in namen naše spletne strani, bomo potrebovali gostovanje. To lahko zakupimo v različnih konfiguracijah, kot je deljeno, namensko in VPS. Ravno slednje pa uživa največje zaupanje malih, srednjih in tudi velikih podjetij. To pa zato, ker ga je možno prilagajati našim potrebam v realnem času. S tem pa si olajšamo vzdrževanje našega dela strežnika, kot tudi spletne strani. Tako ne bo potrebe po premikanju digitalne vsebine, ki se nahaja na naši strani, na drug strežnik ipd.

VPS gostovanje
Neglede na velikost in namen naše spletne strani, bomo potrebovali gostovanje.

VPS gostovanje nam omogoča, da zakupimo zmogljivosti strežnika. Pod te zmogljivost pa štejemo:

  • Moč in frekvenco procesorja in procesorskih jeder
  • Hitrost pasovne širine
  • Delovni pomnilnik, ki je dodeljen za delovanje VPS
  • Prostor na trdih in SSD diskih

Podobne objave: