Koristni nasveti za nakup športnih oblačil

Pri izbiri športnega oblačila ne gre samo za vprašanje stila oziroma samega izgleda. Upoštevati je potrebno še vrsto dejavnikov, ki dobro pripomorejo k ustreznemu nakupu. Pred končno izbiro športnega oblačila se zato vprašajte, ali bo udobno med gibanjem; ali je tkanina prepustna; ali dopušča hitro sušenje ter vpijanje znoja in ne nazadnje, ali je material dovolj vzdržljiv in kakovosten.

Funkcionalnost športnih oblačil

Športna oblačila morajo biti v prvi vrsti narejena iz vrhunskih materialov. Bombaž je preverjeno odličen material, vendar pri športnih oblačilih ni nujno najboljša izbira. Namesto bombaža je veliko bolje izbrati kakovostne sintetične materiale, kot je na primer poliester. Takšne tkanine so namreč posebej zasnovane za intenzivne treninge ter učinkovito pomagajo pri reguliranju toplote. Poleti torej hladijo, pozimi pa grejejo.

Poleg materialov je pri izbiri oblačil pomembna tudi funkcionalnost. Še posebej dobrodošla so športna oblačila s čim več manjšimi žepi. Vanja lahko spravite vse nujne pripomočke, na primer ključe, denar, nakit, telefon s slušalkami.

Preberite naslednji članek: Zaščitimo svoja kolena pred poškodbami

Različne bolezni kot so artritis, osteoporoza in pa tudi različna vnetja lahko povzročajo bolčino v kolenih. Ta pa se stopnjuje z gibanjem. Simptome različnih zdravstvenih težav lahko olajšamo z nakupom opornice za koleno.

Softshell jakne so udobnejše od vetrovk

Softshell jakne so izjemno priljubljene. Še posebej dobrodošla izbira so za vse tiste, ki se v prostem času v hladnejšem vremenu radi odpravite v naravo izvajat najrazličnejše športne dejavnosti. Nekateri takšne jakne radi primerjajo s flisi ali pa z vetrovkami. V obeh primerih se softshelli izkažejo za boljšo izbiro.

Softshell jakne
Softshell jakne lahko kupite v vseh dobro založenih prodajalnah s športnimi oblačili.

Jakne softshell so v primerjavi z vetrovkami veliko bolj udobne. Bolje namreč dihajo ter odvajajo vlago stran od telesa. V njih se posledično veliko manj potimo in zato lažje vzdržujemo telesno temperaturo pri intenzivnejši telesni aktivnosti.

Še druge ključne prednosti softshell jaken

V primerjavi z vetrovkami so softshell jakne mehkejše, lažje, krajše, bolj raztegljive. Odlično se premikajo s telesom. Praviloma so podložene, izjemno tople, tišje in nas torej ne motijo s šuštenjem tako kot vetrovke.

Podobne objave: