LED žarnice za avto za manjšo porabo električne energije

Žarnice za avto so eden od najbolj pomembnih delov našega vozila. Tako kot je značilno za številne druge avtodele, tudi avtomobilske žarnice delimo na več vrst. V zadnjem času se zelo pogosto govori o LED žarnicah oziroma sijalkah, ki se ponašajo s številnimi prednostmi.

LED sijalke na splošno so primere tudi za druge vrste vozil, in sicer za motorna, tovorna, delovna vozila in tudi za plovila. Ko izbiramo LED svetila za določeno vrsto vozila, moramo biti pozorni predvsem na napetost. Za osebna vozila običajno velja napetost 12 V.

Delovanje na drugačen način

LED žarnice za avto ne deluje vedno na povsem na enak način, kot deluje klasična žarnica. Ravno zato je zelo pomembno, da jo pravilno obrnemo. V primeru če jih namestimo narobe, ne bodo delovale, ne bomo pa jih pri tem uničili.

Če torej LED žarnice za avto primerjamo z navadnimi, je razlika najbolj očitna pri porabi električne energije. Za LED žarnice na splošno velja, da so zelo varčne in da lahko z njihovo pomočjo privarčujemo kar nekaj denarja.

Primerjava med LED kit žarnico in navadno LED žarnico

Tudi LED žarnice za avto se delijo na številne podvrste, razlika med njimi pa je lahko precej očitna. Če na primer primerjamo priljubljeno LED kit žarnico z navadno LED žarnico, lahko kaj hitro ugotovimo, da je kit žarnica zajema dve LED žarnici in dva balasta, prav tako so tudi veliko bolj kakovostne in robustne izdelave. Tudi njihova svetilnost je v primerjavi z navadnimi veliko bolj močna. Zaradi svoje posebne elektronike imajo take vrste LED žarnic tudi veliko daljšo življenjsko dobo. Primerne so tako za avtomobile kot tudi za tovorna vozila.

Za notranjo osvetlitev prostora

LED žarnice za avto se uporabljajo tudi za notranjo osvetlitev vozila. Za tak namen se uporabljajo Canbus LED žarnice in navadne LED žarnice za avto. Večina od nas uporablja slednje, saj so veliko cenejše kot Canbus žarnice. Ko izbiramo LED žarnice za notranjost avta, je dobro biti pozoren na svetilnost, ki mora biti dovolj visoka. Najboljša rešitev pri tem so LED žarnice za avto z več LED diodami.

Podobne objave: