Notranjost avtomobila

Notranjost avtomobila odločilno vpliva na počutje in udobje uporabnikov. Že od vsega začetka je zato del oblikovanja avtomobila namenjen njegovi notranjosti. Vse odlagalne površine in površine, s katerimi so potniki v stiku, so zato namensko oblečene v določene vrste oblog. Te pa morajo biti za dosego vsega navedenega barvno usklajene z zunanjostjo avtomobila, predvsem pa čiste.

Da bi avtomobil z leti uporabe ostal čist in svež, pomeni v njegovo čiščenje vložiti kar nekaj dela. Lastnik mora biti skrben in skrbeti za avtomobil ter njegovo vzdrževanje skladno z navodili in zahtevami. Zunanjost vašega jeklenega konjička je lahko brezmadežna, pa temu ustreza tudi notranjost …

gumi-preproga-prtljaznik

Čistoča

Tako kot vaša hiša, spalnica ali dnevna soba ima lahko vaš avtomobil neprijeten in nezaželen vonj, čeprav se na moč trudite, da bi ga obdržali čistega. To je popolnoma normalno. Navsezadnje se vaš avtomobil vsakodnevno bojuje z nečistočami in umazanijo, ki jo zanesete v notranjost z obutvijo in obleko. Zlasti tisti, ki imajo navado jesti v avtomobilu, se z delci hrane, ki ostane v avtomobilski notranjosti, razvije v njem neprijeten vonj. Tudi delci zemlje, ki se zaustavijo v avto tepihih, lahko botrujejo neprijetnemu in zatohlemu vonju v avtomobilu. Najhujša in najtrdovratnejša in vendar tudi najpogostejša oblika umazanije, ki jo je težko zaznati, je plesen v avtomobilu, ki se razvije prav zaradi vseh zgoraj naštetih dejavnikov.
Korito prtljažnika prav tako pripomore k boljši čistoči notranjosti avtomobila.

Plesen

Odgovor na vprašanje, zakaj imamo plesen v avtomobilu, je enostaven. Voda, znoj, vsakovrstna vlaga se ujame v oblazinjene sedeže, zlasti tekstilne avto tepihe in raznovrstne druge tapecirane površine v notranjosti avtomobila.

Avto tepihi

Da bi omilili možnosti razvoja plesni, izboljšali čistočo notranjosti in si olajšali čiščenje avtomobila, je dobro premisliti o nabavi gumijastih avto tepihov. Ti so ne le zelo odporni, tudi čistiti jih je precej enostavneje, kot avto tepihe iz tekstilnih materialov. Slediti je treba le nekaj osnovnim smernicam, ki so naslednje:

  1. Gumijast avto tepih najprej skrtačite, da se znebite večjih delcev umazanije.
  2. Avto tepih nato dobro sperite z vodo pod pritiskom, uporabite primeren šampon, nato dobro zdrgnite s primerno krtačko (pazite, da ne poškodujete materiala) ter znova sperite pod pritiskom.
  3. Gumijastega avto tepiha ne sušite na soncu. Če je mogoče, ga sušite v senci, vendar na prostem.

S sledenjem teh napotkov bo vaš gumijast avto tepih dosegel dolgo življenjsko dobo, vaš avtomobil pa bo bolje zaščiten z ozirom na več vrst umazanije in plesni.

VARTA akumulatorji za avtomobile, motorna kolesa in tovornjake. VARTA akumulatorji kot simbol nemške kvalitete in vzdržljivosti.

Podobne objave: