Spletne strani – izdelava

O funkcionalnosti izdelave spletnih strani ter o sami tehnični izvedbi je mogoče najti skoraj neomejeno število člankov. Odločitev za izdelavo spletne strani je seveda prepuščena vsakemu posamezniku posebej, ob upoštevanju specifičnega razloga, čemu se za spletno stran odloča. Malo pa je povedanega o samem oblikovanju in izgledu spletnih strani. Obstaja nekaj zlatih pravil, ki jih je treba upoštevati pri izdelavi spletnih strani z ozirom na njen design, da te služijo svojemu namenu, so pregledne in funkcionalne.

Website Under Construction

Enostavno je očem in uporabnikom prijetno

Prenapolnjena spletna stran pri obiskovalcih pogosto vzbudi občutek zmede in frustriranosti. Prečesavanje vsebine strani in prebijanje skozi vrsto slik in povezav, da bi prišli do željene informacije, je pogosto dejavnik, ki obiskovalce prej odvrne kot pritegne k ogledu spletne strani. Spletna stran naj bo enostavna, da jo bo enostavno tudi uporabljati.

Design je pomemben

Tako kot pri prvem srečanju z osebo, ko želite narediti dober vtis, enako velja tudi za spletno stran.

Navigacija in konsistenca

Le nekaj stvari je bolj frustrirajočih kot dejstvo, da na spletni strani ne morete najti informacije, ki jo iščete. Spletne strani morajo biti dobro organizirane, pri čemer je konsistenca ključen dejavnik. Obiskovalci se ne smejo počutiti, kot da vedno, ko odprejo eno od strani, odpirajo popolnoma novo stran. Konsistenca med stranmi bo tudi omogočila lažjo navigacijo.

Barve

Izbira barv lahko spletno stran popolnoma uniči. Preprosto jih ni mogoče gledati. Barvna paleta naj bo zato usklajena in očem prijetna.

Odzivnost

Odzivnost je nadaljnja lastnost, ki je izjemno pomembna, zlasti ker obiskovalci dostopajo do spletne strani z različnih medijev. Zato jo je treba izdelati tako, da je kompatibilna z več brskalniki. Nujno pa preverite spletno stran. Napake lahko pokvarijo še tako dober vtis in design, zlasti če se slike ne naložijo pravilno.

Koda

Ne glede ali govorimo o HTML ali PHP jeziku, nič ne more preseči tega, da je koda napisana posebej za vašo spletno stran. Če namreč spletno stran gradite na osnovi predlog, bo ob že majhni težavi napako izjemno težko popraviti. Razen tega je izjemno težko ugotoviti, kje je težava. Z lastno kodo imate nadzor nad dogajanjem in obnašanjem spletne strani.

Vsebina

Zadnja, vendar izjemno pomembna točka pa je vsebina. Četudi prelepa stran, ne more nadomestiti manjke, ko gre za vsebino. Dobra spletna stran je oblikovno in vsebinsko dovršena oz. usklajena. Vsaka stran pa ima svojo informativno vrednost, tako da jih obiskovalec namensko obišče.
Za vse parametre pri načrtovanju in oblikovanju ter vsemu kar obsega izdelava spletne strani za vas poskrbijo pri podjetju ms3.

https://www.youtube.com/watch?v=JZty9nO0Dgs

Podobne objave: