čelada za skuter

Zaščita glave pri vožnji z lahkimi motorji

Med vožnjo s kakršnim koli motorjem je celotno telo voznika izpostavljeno številnim nevarnostim. Najbolj ključno pa je varovanje glave, saj je pri večino nesrečah glava zelo izpostavljena močnim udarcem. Čeprav večino lahkih motorjev vozimo pri nizkih hitrostih, je nevarnost telesnih poškodb še vedno zelo visoka. Zato se priporoča čelada za skuter za vse izkušene in začetne voznike omenjenega prevoznega sredstva. Enako velja za električne izvedbe skuterjev in druga podobna vozila, ki so motorizirana.

Navadni in električni skuterji

Vedno več ljudi si lasti električno izvedbo majhnih motorjev in koles. Zaradi velike popularnosti električnih pogonskih sredstev je mnogo novih vrst motorjev, koles in drugih vozil postalo na voljo za nakup. Kljub temu pa je telo voznika v enaki meri izpostavljeno poškodbam, ki so posledica padcev in drugih močnih fizičnih sil.

čelade za skuter za voznike skuterja
Je skuter vaše prevozno sredstvo v mestu? Če je odgovor pritrdilen, boste zagotovo potrebovali čelado, ki mora biti udobna, praktična in zanesljiva za vsakodnevno vožnjo. Udobje, lahkotnost in enostavna uporaba: to so značilnosti dobre čelade za skuter.

To je tudi razlog, da se priporočajo čelade za skuter za vse voznike, ki si lastijo električni, bencinski ali drug lahek motor, ki dosega do 50 km/h hitrost ali več. Ker zaščitijo obraz in glavo voznika, so najboljša naložba v varno vožnjo ter ohranjanje zdravja.

Boljša osredotočenost s čelado za skuter

Uporabnost varnostne opreme za motor ni namenjena samo preprečevanju poškodb.

  • Novejše in tehnološko dovršene čelade za skuter imajo vizir, ki deluje kot filter za sončno svetlobo.
  • To je izredno pomembno skozi celo leto, saj preprečuje nenadno bleščanje raznih elementov med vožnjo.
  • Omogoča nam, da se voznik lahko osredotoči na vožnjo. Zato je sama vožnja bolj varna, voznikov odzivni čas pa se tudi občutno poveča, saj bo bolj pozoren na dogajanje okoli sebe. 

Novejše čelade za skuter imajo tudi možnost vgradnje bluetooth komunikacijskega modula. Zato je mogoče poslušanje glasbe, prejemanje klicev ali poslušanje navodil navigacijske naprave.

Boljša vidljivost za druge voznike

Različne raziskave so pokazale, da je nošnja motoristične opreme pomembna, saj nas drugi udeleženci v prometu hitreje opazijo. Večina ljudi, ko pogleda motorista, pogleda tudi njegovo ali njeno čelado za skuter, kar je izredno pomembno.

Iščete najboljše čelade za skuterje 2023? Če je tako, potem si oglejte ta video za bistvene informacije o čeladah za skuterje.

Tako se ohrani voznik in motor v spominu bližnjih voznikov avtomobilov, motorjev, avtobusov in podobno. Zaradi same oblike čelade pa tudi bolj izstopa voznik motorja, zato se ga hitreje opazi v vseh voznih pogojih na cestišču. Vidljivost je glavnega pomena pri preprečevanju nesreč, saj se drugi vozniki bolje zavedajo kje točno se nahaja motorist v vsakem trenutku okoli njihovega vozila.

Kaj pa čelada za skuter električne izvedbe?

Dandanes je mogoče opaziti vedno več električnih dvokolesnih vozil. Zato so tudi čelade za skuter električnih izvedb izredno popularne, saj imajo vse zaščitne komponente, ki jih pričakujemo.

Pomembno se je zavedati, da ima vsako dvokolesno vozilo večjo možnost, da pride do nepričakovanih padcev in drugih nesreč. Zato je ključnega pomena zavarovati glavo voznika. Enako pa velja za ostalo telo, saj lahko ščitniki za kolena, kakovostni škornji za motor in druga oprema prepreči katastrofalne poškodbe v primeru nesreče.

Podobne objave: