Zacvetel je trg oddajanja in najemanja nepremičnin v Ljubljani

Trg nepremičnin v Ljubljani je zelo živahen. Zadnje leto se resnično veliko dogaja ravno pri najemanju in oddajanju nepremičnin. Še posebej živahen in zaželen je center Ljubljane. A v oglasu nekje na ulici sem zasledila prav zanimiv oglas, kjer je pisalo: oddam stanovanje Ljubljana. A hec je bil, da ga je mlad par oddajal le za obdobje počitnic, od junija do konca avgusta. Ker me je zanimalo ali je takšnih oglasov več, sem malo pobrskala po nepremičninskih straneh. Pritegnila me je zanimiva spletna stran c21.si, tam je bilo kar nekaj oglasov oddam stanovanje Ljubljana.

In v spomladanskih mesecih je bilo tudi kar nekaj oglasov, ki so stanovanja oddajali le čez poletne počitnice. Mislim, da to sploh ni slaba ideja. Redni stanovalci odidejo na dopust, nekam na podeželje ali na morje. Nekateri odidejo tudi na daljša potovanja. Zakaj ne bi takrat nekdo skrbel za njihovo stanovanje, istočasno pa bi še nekaj zaslužili.

Oddaja stanovanja le čez poletne počitnice

Kar nekaj je bilo takšnih primerov. Oddajali so stanovanje čez poletne počitnice in po pogovoru z nepremičninskimi agenti, so takšna stanovanja zelo zaželena. Sploh pri mladih, ki bi radi nekaj časa živeli v prestolnici, dobili sezonsko delo in dobro zaslužili. Pa tudi kar nekaj tujcev najema stanovanja pri nas čez poletje. Ljubljana je namreč idealna izhodiščna točka za pohajkovanje po Evropi in nekaterih najlepših evropskih mestih (München, Dunaj, Budimpešta, Zagreb, Milano in podobno). Vsa ta mesta so praktično na dosegu roke in z avtom ali vlakom dostopna v nekaj urah.

Nepremičninski trg ponovno cveti

Zanimivo je, kako je trg z nepremičninami po nekaj letih recesije zaživel. Ljudje so bolj sproščeni in imajo bolj gotovo prihodnost. Zato si lahko tudi privoščijo malo bolj udobna stanovanja oziroma malo tvegajo pri najemu nepremičnin. Vsekakor je najem še vedno manj tvegan kot nakup. Zato oglasi oddam stanovanje Ljubljana, kar rastejo kot gobe po dežju. Vsekakor pa se zdi, da se bo v prihodnosti čedalje bolj najemalo stanovanja in ne več toliko kupovalo svojih nepremičnin.

Ali veste da je seme za travo, ki je posebej zaščiteno tudi nekoliko dražje. Već informacij si lahko preberete če sledite povezavi.

Podobne objave: