Seme za travo

Seme za travo tudi s posebnim zaščitnim ovojem

Če želite v svojo trato zasaditi primerno seme, ki bo kakovostno vzklilo, je izbiro semena potrebno zaupati nekomu, ki ima s tem izkušnje. Seme za travo, ki je namenjeno domači uporabi, naj bo kombinacija ljulke in šopaste rdeče bilnice. Tako nam priporočajo tudi izkušeni vrtnarji. Za trpežno ljulko je znano, da raste bolj enakomerno, za šopasto bilnico pa, da raste v šopih.

Rodovitna zemlja in sončna lega

Dobro izbrano seme za travo v nadaljevanju zahteva predvsem rodovitno zemljo, ki naj bo obdana s čim več sonca. Travne bilke se namreč najbolje počutijo prav na sončni svetlobi in v rodovitni zemlji. V senci prav nobena vrsta trave ne uspeva tako kot na soncu. Na takem območju se slej ko prej razrase še mah.

Seme za travo

Prvo sejanje trave

Če smo seme za travo prvič vrgli v zemljo okoli naše hiše, je treba biti v prvem letu še posebej pozoren in skrben. Travo je treba pokositi pravočasno. To v praksi pomeni takoj, ko se njeni vršički upognejo.

Prav tako je ne smemo kositi prenizko, to pa zato, da se kasneje lahko primerno zgosti. Prvo leto trava ne potrebuje posebnega gnojenja. Iz nje moramo odstraniti samo širokolistne plevele ter poskrbeti, da je vedno dovolj vlažna.

Semena s posebno zaščito

Pri nas že kar nekaj poznamo seme za travo, ki je obloženo s posebnim zaščitnim ovojem, ki je narejeno iz gnojila. Ta spodbuja rast in prav tako olajša setev. Vzklijejo tudi semena, ki ostanejo na površini. Taka oblika semena se pogosteje uporablja za do setev kot pa normalno obliko setve. Seme za travo, ki je posebej zaščiteno, je tudi nekoliko dražje od klasične oblike semena brez zaščite.

Izjemne cene semen v spletni trgovini

Priljubljena spletna trgovina, ki na spletnih policah poleg ostalih podobnih zadev ponuja seme za travo, je pogosto obiskana tudi zaradi nizkih spletnih cen, ki so značilne tudi za prav vse vrste semen, ki jih ljudje uporabljamo za sejanje trave. Spletni prodajalci so nam ves čas na voljo tudi s posebnimi nasveti, ki nam jih podajajo tudi preko spletne pošte ali telefonskega pogovora. Na svojih priljubljenih spletnih straneh pa imajo tudi posebne kataloge, ki so bogati z informacijami, ki jih potrebujemo pri takem opravilu.

Čebelji rop so čebelarji dolga leta reševali z uporabo tunelov in podobnih tehnologij. Te uporabljajo še vedno danes, vendar obstaja veliko boljši način. Kateri je ta način pa si preberite s klikom na povezavo.

Podobne objave: