LED stropna svetila

Uporaba LED svetil je vedno bolj priljubljena za osvetljevanje notranjih in zunanjih prostorov hiše. To pa zato, ker porabijo izredno malo električne energije in imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Poleg tega pa imajo izredno svetilnost, kar jih naredi odlično izbiro za stropna svetila. LED tehnologija pa zagotavlja nižje mesečne stroške. To pa je odlična lastnost za svetila, ki so prižgana dalj ali večino časa v naši hiši ali stanovanju. Zato je tudi pomembno, da se zavedamo vseh prednosti, ki nam jih prinaša moderna tehnologija svetil.

Možnost nastavitve moči svetilnosti

LED stropna razsvetljava je šele zadnja leta postala vedno bolj popularna. Sprva je bila dokaj draga za nakup. Obenem pa ni bilo možno nadzirati moči svetilnosti. Moderna svetila pa imajo vgrajen gonilnik, ki skrbi za nadziranje moči LED žarnic po želji uporabnika. To močno olajša bivanje v prostoru, saj lahko prilagodimo moč svetlobe glede na naše trenutne potrebe. Če gledamo televizor, lahko zatemnimo samo sobo, če pa beremo knjigo, pa je možno hitro pojačati svetlobo v prostoru.

LED stropna razsvetljava
LED stropna razsvetljava je šele zadnja leta postala vedno bolj popularna.

Energijska učinkovitost

Pri izbiri luči je energijska učinkovitost izredno pomembna. LED stropna svetila porabijo samo 10% električne energije, ki jo porabijo navadna halogenska svetila. Poleg tega pa imajo do 90% in večjo svetilnost. Tako lahko brez težav zamenjamo 80W halogensko žarnico s 25W ali 30W zamenjavo LED izvedbe. Tako pa bomo poskrbeli, da bomo porabili zelo malo električne energije, ko bomo prižgali luč v dnevni ali drugi sobi v našem domu.

Dolga življenjska doba 

Tradicionalna halogenska svetila imajo zelo omejeno življenjsko dobo. Poleg tega pa vedno predstavljajo nevarnost, saj se pri dolgotrajni uporabi močno segrejejo. Stropna razsvetljava, ki uporablja LED žarnice, pa se ne segreva. To je tudi razlog, da je življenjska doba samih žarnic zelo dolga. To pa pomeni, da ne bo potrebno vzdrževanje, saj bomo morali na vsake nekaj časa zamenjati žarnice.

Preberite si še naslednji članek: Oskrba starejšega človeka obsega številne funkcije

Pomoč na domu je določena predvsem glede na želje ter potrebe starostnika. Če je povsem samostojen, je naloga oskrbnika zlasti druženje in sporazumevanje z njim.

LED luči tako lahko delujejo vse do 50000 ur, brez da bi potrebovala kakršno koli vzdrževanje. To pa, če izračunamo, je nekje do 5 let in tudi več. Seveda je dejanska življenjska doba odvisna od okolja v katerem so luči nameščene, saj na njih vpliva vlaga, vročina in drugi naravni elementi.

Preberite naslednji članek: Vizija ponudnikov odlične gostinske opreme

Najpomembneje pa je, da je podjetje, kjer boste najeli oziroma kupili gostinsko opremo, zanesljivo, kakovostno, odzivno, konkurenčno ter da ima povsem korekten odnos do vas.

Varno delovanje luči

Navadne žarnice imajo veliko izgubo električne energije, saj se je do 90% ne spremeni v svetlobo, ampak v vročino. Zato se lahko z dotikom halogenskega svetila opečemo. LED stropna svetila pa so hladna na dotik, saj imajo samo 10% izgubo svetlobe. To pa pomeni, da je veliko manjša možnost, da bi se opekli ali poškodovali pohištvo, zavese in druge občutljive predmete.

Na spletni strani www.volino.si imamo na voljo bogato izbiro različnih svetil za nepremičnine vseh velikosti in vrst. Obenem pa lahko izbiramo tudi med veliko drugimi dodatki za dom, ki bodo olepšali in popestrili naše bivalno okolje.

Podobne objave: