zobna estetika za lepe zobe

Zobna estetika zagotavlja estetsko dovršen izgled zob

Kako izgledajo vaši zobje, ni tako nepomembno, kot se vam morda zdi. Mnogi namreč ob prvem srečanju z vami najprej preverijo tudi to. K sreči pa je vse več takšnih ljudi, ki jim že zdaleč ni mar, kako je videti njihov nasmeh in vse, kar sodi zraven.

Če so vaši zobje videti snežno beli in lepo oblikovani ter zdravi, ste verjetni ena od redkih oseb, ki se lahko pohvali z vsem tem. Četudi je oblika zob povsem pravilna, se ljudje pogosto soočajo z neprimerno barvo zob, z zdravstvenimi težavami in podobno. Kar se tiče samega izgleda zob, pa vam lahko na izjemno učinkovit način pomaga zobna estetika.

Temelja za lepe zobe

Temelja za lepe zobe sta zagotovo redno ščetkanje zob doma in čiščenje zobnega kamna. Na to prisegajo strokovnjaki. Za vzpostavitev harmoničnega nasmeha pa se seveda zlasti upoštevajo velikost, barva, oblika in ne nazadnje tudi postavitev samih zob.

Povsem svežo barvo in obliko zob lahko dosežete z zelo skrbnim načrtovanim preoblikovanjem, s prevlekami in z luskami iz najboljših materialov. Prav tako tudi s sodobnimi metodami za beljenje zob.

Estetski zobozdravstveni posegi

Zobna estetika vključuje najrazličnejše metode. A ne glede na vrsto, je cilj izboljšati tako funkcijo kot tudi sam videz zob. Včasih lahko že zgolj z zelo preprostim in manjšim posegom ustvarite izjemne dosežke, na primer z beljenjem zob.

Zobna estetika za izboljšavo funkcije kot tudi videza zob
Zobna estetika vključuje najrazličnejše metode za izboljšavo funkcije kot tudi videza zob. Včasih lahko že z beljenjem zob dosežete neverjetne rezultate.

Beljenje zob je torej preprost in povsem neškodljiv estetski postopek za posvetlitev našega nasmeha. Na trgu lahko najdete različne izdelke, ki vam na veliko obljubljajo zelo sijoč nasmeh, in to brez obiska zobozdravnika. A je treba biti pri izbiri omenjenih izdelkov zelo previden. Strokovnjaki celo odsvetujejo domačo uporabo izdelkov za beljenje zob. Nekakovostni izdelki namreč lahko zelo poškodujejo našo zobno sklenino. Na njej pustijo trajne in nepopravljive posledice.

Kaj dosežete z zobnimi luskami?

Zobna estetika ponuja tudi zobne luske. Z njihovo pomočjo svojim zobem lahko povrnemo lep videz, prav tako dobro funkcijo, obenem pa se vzpostavi tudi harmoničen odnos med obrazom ter nasmehom.

Zobne luske uporabljamo za izboljšanje barve, velikosti in oblike vaših zob in so priljubljen kozmetični zobozdravstveni poseg v zobni estetiki.

Zobne luske predstavljajo tanke lupine, ki so izdelane iz dentalnega porcelana. Te se cementira oziroma prilepi na sprednjo površino zob. Na takšen način se doseže korekcija nasmeha.

Podobne objave: