Primerna namestitev verig za avto

Verige za avto nameščajte tedaj, kadar to od vas zahteva prometne signalizacija. Če se za nameščanje verig odločate sami, in sicer glede na pogoje , je izjemnega pomena to, da jih namestite pravočasno. Ko boste pri vožnji v nekoliko globljem snegu začutili, da gume na avtu že zdrsavajo, ustavite na ustreznem mestu, ki je dovolj pregledno za nameščanje verig. Z nameščanjem nikakor ne odlašajte, ker je nameščanje verig v visokem snegu in na neustreznem mestu precej bolj težavno, kot si mislite.

Enostavna in hitra montaža snežnih verig

Snežne verige dobrega proizvajalca se odlikujejo po tem, da vam ponujajo preprosto in hitro montažo oziroma nameščanje, obenem pa se ponašajo tudi z izjemno visoko vzdržljivostjo. Izbrane avtomobilske verige morajo povsem ustrezati dimenziji pnevmatik in platišč vašega vozila. Izjemno pomembno je tudi to, da jih pravilno namestite. Le pravilno nameščene verige za avto bodo svojo nalogo opravljale tako, kot se od njih pričakuje.

Premišljen nakup avtomobilskih pokrovov platišč

Pokrovi platišč na vozilu predstavljajo pomemben del, opravljajo pa več funkcij. Ravno zato je izbira pravega pokrova za vaše vozilo še toliko pomembnejša. Platišča morajo imeti enako število vijakov, na način kot je privijačeno tudi posamezno kolo vozila. Pri tem je pomembno, koliko so vijaki oddaljeni od središča kolesa. V nasprotnem primeru namreč nikakor ne bo mogoča pravilna namestitev platišč na gume vozila.

Pri izbiri ustreznega pokrova platišča je pomembna tudi prava dimenzija. Pri tem mislimo tako na širino kot tudi na samo velikost. Pazljivi morate biti na to, da morajo gume povsem ustrezati dimenzijam platišč ter seveda obratno. Če boste izbrali večja platišča in gume nižjega profila, vaša vožnja ne bo tako udobna, kot pričakujete.

Podobne objave: