Zavarujemo svojo spletno stran pred nepridipravi

Uporaba spleta je nepogrešljiva za skoraj vsako podjetje. Je pa res, da vedno obstaja možnost zlorabe informacij s strani hekerjev, virusov in drugih nevšečnosti. Tako moramo poskrbeti za varnost svoje spletne strani, saj ne želimo, da bi občutljivi podatki prišli v roke nepridipravom. To pa nam omogoča SSL certifikat. Ta zakodira prenos informacij med našo spletno stranjo in njenimi obiskovalci. Tako zavarujemo plačila s karticami, uporabniška gesla, uporabniška imena in druge občutljive elemente. Pomembno pa je, da sam certifikat uporabljamo tudi zaradi drugih razlogov, ki se jim bomo posvetili v tem članku.

Povezovanje domene in identitete podjetja

SSL certifikat je sestavljen iz majhnih podatkovnih datotek. Te vsebujejo kriptografski ključ, ki se poveže z naslovom, imenom in drugimi lastnostmi podjetja. Tako bo spletna stran, ki vsebuje certifikat, pričela uporabljati protokol HTTPS. To pomeni, da je komunikacija med strežnikom, spletno stranjo, ter obiskovalci zavarovana z enkripcijo. To pa je ključno, če želimo našim strankam omogočiti varno plačevanje za produkte in storitve, ustvarjanje uporabniških računov, pošiljanje sporočil preko kontaktnih obrazcev ipd.

SSL certifikat
SSL certifikat je sestavljen iz majhnih podatkovnih datotek.

Večje zaupanje spletnih iskalnikov

Že nekaj let velja, da spletni iskalniki bolj zaupajo spletnim stranem, ki uporabljajo SSL certifikat. Spletne strani s HTTPS protokolom imajo tako večjo moč. To pa pomeni, da se hitreje pojavijo v iskalnih rezultatih glede na ključne besede. SEO optimizacija je zato veliko lažja. Naše podjetje pa tako lahko prične hitreje in bolj učinkovito konkurirati.

Spletna plačila zahtevajo uporabo SSL certifikata

Plačevanje preko spleta je dandanes vedno bolj razširjeno. Ljudje veliko raje nekaj kupijo iz udobja svojega doma, kot pa da bi fizično obiskali trgovino. Naša spletna stran tako potrebuje možnost vsaj enega ali več spletnih načinov plačevanja. To pa pomeni, da mora zagotoviti sledenje PCI/DSS zahtevam. SSL cerfitikat je ena izmed teh zahtev, saj je ključni element pri varovanju občutljivih finančnih in drugih osebnih podatkov.

Varovanje podatkov naših strank

Moderni splet je poln nevarnost v obliki hekerjev. Te lahko na nezaščiteni strani, ki ne uporablja protokola HTTPS, hitro pridobijo podatke. Te podatki pa so lahko IP naslovi obiskovalcev, njihovi uporabniški podatki, shranjene kreditne in debitne plačilne kartice in še mnogo več. Z uporabo SSL certifikata pa jim onemogočimo krajo podatkov. Tako zaščitimo naše stranke in njihove podatke pred zlorabo.

Strani s HTTPS protokolom pa bodo tudi bile deležne večjega zaupanja ljudi. Temu je tako, saj se pojavi majhna zelena ključavnica poleg spletnega naslova strani, ki smo jo obiskali. Tako bodo stranke bile 100% prepričane, da je naša stran varna za uporabo.

Na spletni strani www.plus.hr lahko kupimo SSL certifikat za našo spletno stran ob nakupu gostovanja. Možno pa je tudi zakupiti različne domene vrhovne ravni.

Podobne objave: