Nakup originalnih barv za naš laserski tiskalnik

Laserski tiskalnik je naprava, ki mnogim posameznikom in podjetjem močno olajša vsakodnevno delo. Z naprednimi tehnologijami natisne slike in dokumente z izredno natančnostjo in hitrostjo. Veliko proizvajalcev pa priporoča, da za tiskanje vedno uporabljamo originalni toner za naš tiskalnik. Temu je tako iz različnih razlogov, kot so večja zanesljivost delovanja, popolna združljivost s tiskalno napravo, proizvajalčeva garancija ipd. V tem članku pa bodo opisane te in tudi druge prednosti, ki jih pridobimo z nakupom OEM oziroma originalnih tonerjev.

Kaj je OEM oprema?

Ena izmed največkrat narobe razumljenih in spregledanih oznak v računalniškem svetu je OEM. To je kratica za originalno računalniško opremo, ki jo uporablja mnogo proizvajalcev računalnikov, računalniških komponent, programske opreme ter tudi tiskalnikov. 

Pri tiskalnikih OEM kratica pomeni, da na primer, če imamo tiskalnik Epson, kupimo lahko originalni toner, ki ga je tudi izdelalo podjetje Epson. Tako bo na sami embalaži tonerja bilo ime podjetja, kot tudi oznaka OEM. 

V večini primerov je nakup originalnih tonerjev priporočen za uporabnike, ki želijo največjo zanesljivost delovanja. Res je, da v tem primeru plačamo več, vendar s tem pridobimo mnoge prednosti, ki so nam morda neznane.

Popolna združljivost z našim tiskalnikom

Pri nakupu tonerjev za tiskalnik se veliko ljudi ušteje, saj kupijo napačni model. To je zelo pogosta napaka, saj na trgu obstaja veliko različnih vrst tiskalnikov. Večina novih tiskalnih naprav je ob nakupu že opremljena z originalnim tonerjem. Ko pa se ta iztroši, pa moramo izbirati med stotinami tonerji, ki obstajajo tudi v različnih izvedbah. Tako hitro kupimo napačno različico, ki pa ni združljiva z našim tiskalnikom.

Originalni toner za naš tiskalnik
Veliko proizvajalcev pa priporoča, da za tiskanje vedno uporabljamo originalni toner za naš tiskalnik.

Če pa kupujemo OEM tonerje, pa bomo hitreje našli pravilno izvedbo, ki je namenjena za našo tiskalno napravo. Poleg tega pa bomo lahko uživali v garanciji proizvajalca, ko bomo izdelovali slike, dokumente ter druge listine. Tako lahko v primeru težav koristimo hitro in učinkovito tehnično podporo proizvajalca naše tiskalne naprave.

Proizvajalci tiskalnikov skrbijo za ohranjanje okolja

Velika prednost nakupa originalnih tonerjev je ta, da jih proizvajalec varno reciklira, ko se te iztrošijo. Različna podjetja, kot so Canon, Brother, Xerox in drugi imajo svoj program recikliranja odsluženih kartuš in tonerjev. Tako reciklirajo del odslužene OEM opreme, drugo pa obnovijo in jo spet spravijo v promet. To pa zniža ceno novih tonerjev, kartuš, tiskalnikov in druge opreme. Obenem pa se ohranja narava, saj ni potrebno ponovno izdelati vseh komponent tiskalnika.

Na spletni strani www.toner123.si lahko zasledimo bogato ponudbo originalnih tonerjev ter kartuš. Na omenjeni strani pa so v ponudbi tudi tiskalniki in veliko opreme za tiskalnike priznanih znamk. 

Preberite si še naslednji članek: Kartuše Canon so na ogled postavljene tudi na spletu

Podobne objave: