Avtodeli - zavorne ploščice

Spletno naročanje avtomobilskih delov

Pri iskanju delov za svoj jekleni konjiček, morate pred izbiro dobro poznati tehnične lastnosti vozila. Podatke, ki jih pri tem obvezno potrebujete, lahko najlaže najdete v svojem prometnem dovoljenju. 

Če se v fizični prodajalni z avtodeli ne morete dokončno odločiti za nakup, to lahko kasneje storite z naročanjem v spletni prodajalni podjetja. A tudi pri tem morate poznati dober način iskanja.

Ustrezen avtodel za vaše vozilo 

V izbrani spletni prodajalni lahko ustrezen avtomobilski del poiščete na več načinov. Na voljo imate, na primer iskalnik glede na tip vozila; iskalnik po kataloški številki avtodela; iskanje s pomočjo katalogov; univerzalne kategorije; povpraševanje. 

Avtodeli: blatnik
Avtodeli: blatnik

Avtodel glede na tip vozila 

Iskalnik glede na tip vozila (BMW, Audi, Seat, …) vam pomaga poiskati posamezne dele za vaše vozilo. Pri tem boste morali vedeti znamko vozila, model, letnik, prostornino, tip motorja ter obliko karoserije.

VIDEO: Osnovi avtodeli

V iskalnem postopku boste morali namreč vključiti prav vse navedene podatke. Po končani izbiri se bo odprlo primerno okno s kategorijami za vaš avto. 

Iskanje avtodela po kataloški številki in s pomočjo katalogov 

Če morda poznate kataloško številko avto dela, jo lahko preprosto vpišete v iskalnik, s katerim so avtodeli iskani s pomočjo te številke. 

Na spletnih straneh prodajaln podjetij z avtodeli lahko na podstrani Katalogi najdete seznam katalogov blagovnih znamk, ki jih boste našli v njihovem prodajnem programu. V izbranem katalogu nato poiščete kataloško številko avtodela. To pa kasneje vpišete v iskalnik glede na to številko. 

Univerzalne kategorije

V univerzalnih kategorijah je možno najti avtodele ter pripomočke za vozila, ki so univerzalnega tipa in tako ustrezajo za številna vozila. V tej rubriki lahko pogosteje najdete motorna olja, dodatno opremo, avto akustiko, akumulatorje in še druge številne izdelke. Hidravlični sistem za avto predstavlja kompleksno mrežo komponent, ki skupaj skrbijo za učinkovito delovanje vozila.

Pomoč prodajalca pri izbiri avtodela 

Sicer pa so vam v fizičnih prodajalnah z avtodeli na voljo ves čas strokovno usposobljeni prodajalci, ki vam bodo z veseljem pomagali. 

Ne nazadnje pa vam je na voljo tudi njihova spletna pomoč. Pišete jim lahko na mail ali pa jih pokličete po telefonu ter povprašate za določenim avtodelom. Če ga, na primer, tisti hip ne bodo imeli na razpolago, vam ga bodo zagotovili v najkrajšem možnem času in to po najdostopnejši ceni na trgu.

Podobne objave: