|
Khorasan žito je prednik oz. daljni sorodnik pšenice, pridelovali so ga na območju današnjega Egipta in v dolinah rek Tigris in Eufrat pred približno 6000 leti. Bil je vsakodnevni vir energije celotne egipčanske civilizacije. Nato je skrivnostno izginil vse do konca sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko ga je odkrila družina Quinn iz ZDA in ga pod svojo zaščiteno blagovno znamko KAMUT® Khorasan zasadila na prerijah Saskatchewana in Montane. Na meji med ZDA in Kanado je zemlja zelo suha in bogata s selenom, kar je najbolj primerna zemlja za KAMUT® Khorasan žito.
KAMUT® Khorasan žito je:
Pridelano iz originalnih KAMUT® Khorasan semen
Potrjeno 100% organsko pridelano
Ima vsebnost proteinov med 12% in 18%
99% neokuženo z drugimi modernimi žiti
98% brez kakršnih znakov bolezni
Vsebuje večjo vsebnost antioksidativnega selena
Se ne sme uporabljati za imena produktov, ki zavajajo z imenom Kamut ali ne vsebujejo določenih sestavin, ki jih poznamo pod znamko KAMUT® Khorasan
Prihaja od izbranih pridelovalcev v ZDA in Kanadi, ki dobijo za pridelavo žita pošteno ceno
Sestava KAMUT® Khorasan žita se razlikuje od modernih žit. Njegova zrna so po svoji sestavi edinstvena, imajo visoko energijsko vrednost in vsebujejo, prav tako kot moka:
15% do 40% več beljakovin
Več cinka, magnezija in antioksidativnega selena, ki skrbi za imunski sistem
30% več vitamina E
Tudi do 65% več aminokislin in nenasičenih maščobnih kislin
Veliko vitaminov B1, B2, B6, niacina
Nič več napihnjenega trebuha!
ZAUPAJTE KAKOVOSTI BLAGOVNE ZNAMKE IN NE NASEDAJTE DRUGIM IZDELKOM, KI JIH IMENUJEJO KAMUT!
Zavedajte se, da ni vsak kamut pravi KAMUT®!!!
več beljakovin kot ostala žita
večji delež proteinov in mineralov, ki skrbijo za imunski sistem
boljša prebavljivost
nizek glikemični indeks (GI 40)
organska pridelava, gensko nespremenjeno, nikoli hibrid
moka ni rafinirana, ni beljena
ni potrebno dodajati sladkorja
Intoleranca na gluten?
KAMUT® je primeren za vse, ki se po zaužitju drugih žit počutijo “polne in napihnjene”.
KAMUT® Khorasan polnozrnata moka:
je iz 100% biološko pridelanega žita, nikoli gensko spremenjenega, moka ni rafinirana ali beljena in tako ohrani vso hranilno vrednost izvirnega žita. Ima blagi, nekoliko sladki, izredno bogat okus in jo lahko uporabljamo namesto navadne pšenične moke v praktično vsakem receptu. Za pripravo kruha, testenin, potic in raznih sladic. Zaradi sladkega okusa tudi ni potrebe po dodajanju sladkorja.
|