prisrčnica

Prisrčnica je drobna čutara za prenašanje manjših količin alkohola

Izraz prisrčnica je verjetno poznan številnim med vami. Gre torej za posebno vrsto čutarice za prav posebne namene. Izdelana je lahko iz stekla ali pa iz podobnih vrst materialov. Še najpogosteje jo lahko najdete v izvedbi jekla, ki ne rjavi. Pogosto je takšna čutarica oblečena še v usnje. Stran prisrčnice, ki je bližje srcu, je nekoliko vbočena, to pa zato, da se lahko laže prilega na telo uporabnika. Drugi del pa je izbočen.

Kot nakazuje že njeno ime, se prisrčnica najbolj pogosto nosi kar v levem notranjem žepu zgornjega dela plašča, obleke ali jakne.

Razlika med prisrčnico in čutarico

V primerjavi s čutarico je njena tesna sorodnika prisrčnica nekoliko drugačna. Med seboj se sorodnici zlasti razlikujeta po namenu pa tudi po dimenziji. Večjo vsebnost ima seveda čutara. Je kar opazna, namenjena je za prenašanje čaja ali vode. Po drugi strani pa je prisrčnica drobna in pred očmi precej skrita, diskretna ter intimna.

Prisrčnica je zasnovana za manjšo količino žgane pijače
Prisrčnica je posebej zasnovana za manjšo količino žgane pijače, ki jo nosimo v levem notranjem žepu zgornjega dela plašča, obleke ali jakne.

Takšna manjša čutarica za shranjevanje nikakor ni namenjena tistim, ki pri pitju alkohola ne poznajo meja. Niti ne za tiste, ki se želijo vsaj malce napiti. Vsebuje namreč precej malo vsebine. Najbolj zaželena je pri lovcih, pohodnikih, ribičih.

Namen prisrčnice

Če pri sebi nosite prisrčnico, potem vas v resnici ne zmore presenetiti skorajda nič, noben veter, dež ali nevihta, niti glavobol ali težave z želodcem. S svojo vsebino lahko rešuje številne težave, ki hitro zbledijo.

Vse kar morate vedeti o prisrčnicah – prispevek Gentleman’s Gazette

Dobro je torej v lasti imeti vsaj eno takšno čutarico. Kupi se lahko v prodajalnah s tobačnimi izdelki, v trgovinah s spominki, z alkoholnimi pijačami. Nakup je možen tudi v spletni prodajalni, kjer poleg omenjenega izdelka lahko izbirate še med kup drugimi koristnimi. Takšnimi, ki jih ne nazadnje lahko podarite komu za darilo.

Pijače, ki ravno ne sodijo v majhne čutarice

Kljub temu da prisrčnica velja za sila uporabno, pa velja opomniti, da v njej ni dobro hraniti prav vseh vrst pijač. Ne priporoča se na primer shranjevanje gaziranih pijač, piva, vina, penečega vina, šampanjca, kremnega likerja, likerjev iz citrusov.

Takšen pripomoček prav tako sam po sebi ne zadržuje temperature pijače prav dolgo časa. Torej je treba biti previden, da se je v njej čisti alkohol ter da ga ne izpostavljamo neposredno na soncu.

Podobne objave: