Prezračevalnik trave za zavidljiv videz zelenice

Videz zelenice je seveda zelo pomemben, ne samo, zaradi samega videza, pač pa tudi lastnega počutja. Zagotovo se bomo počutili bolje na prijetno urejenem vrtu, čeprav bomo morda temu namenili nekaj več pozornosti za urejanje. Če pa imamo odlično kosilnico in prezračevalnik trave, bo ta čas bistveno krajši, rezultati pa neverjetni in hkrati tudi dolgotrajni. Za zavidljiv videz zelenice torej ni dovolj samo redna košnja, pač pa tudi nekaj več. Sem sodi tudi prezračevanje trave, katero opravimo običajno dva krat na leto in sicer spomladi ter v začetku jeseni.

Prezračevanje trave pomeni rahljanje tal pod trato in tako prinaša več kisika, gnojil in vode koreninam, kar je izredno pomembno ne samo za zdravo rast, pač pa tudi za izjemen videz. Ko se količina zraka, ki prihaja do korenin, zmanjša, lahko trava uvene, zgnije in porumeni. Kar seveda močno prizadene njen videz in tudi zdravo rast. Potrebno jo je prezračiti in odstraniti vse škodljive dejavnike. Torej jo ustrezno prezračiti, s čimer ji bomo zagotovili ustrezne pogoje za rast. To je cilj prezračevanja in glede na to, da ga opravimo le dvakrat na leto, bistveno dobro pa vplivamo na travo, je seveda to tudi smiselno storiti.

Videz zelenice je seveda zelo pomemben, ne samo, zaradi samega videza, pač pa tudi lastnega počutja.

Prezračevanje trave je morda bilo dokaj nepoznano in nekako nismo polagali toliko pozornosti temu, pa vendar, ko smo ugledali zelenico, ki je jemala naš dih, smo seveda pomislili tudi na pomembnost vzdrževanja, kajti zagotovo gre tudi za prezračevanje. In tako je prezračevanje postalo vedno bolj priljubljeno ter se danes izvaja na predvsem večjih zelenicah, seveda tudi manjših.

Pred prezračevanjem je dobro travo pokositi, razen, če je prvi prezračevanje opravljeno pozimi in trava še ni začela rasti ali pa je kratka.

Pravzaprav zelena urejena zelenica ni več skrivnost in če smo doslej le občudovali tuje, je morda čas, da poskrbimo tudi za svojo. S primerno, kakovostno kosilnico in prezračevalnikom trave. Prezračevalnik trave je naložba, ki se bo zelo obrestovala in sicer bo poskrbela za izredno prijeten videz naše zelenice. Gre za nakup, ki omogoča ogromno prednosti in nam tudi zelo olajša skrb za zelenico. Če nam je ta morda še pred kratkim vzela veliko časa, nam sedaj več ni potrebno in lahko s pomočjo primernih pripomočkov delamo čudeže v relativno kratkem času. Učinkovitost in funkcionalnost v enem, zaradi česar smo lahko hvaležni vsem novostim na področju vrta in urejanje le tega. Zanesljiva in hitra rešitev z dolgoročnim rezultatom je tista, ki največ šteje.

Podobne objave: