Interaktivno učenje o svetu na zabaven način

Eden izmed najbolj pomembnih načinov razmišljanja, ki ga morajo razviti otroci, je prostorsko razmišljanje. Temu je tako, saj jim omogoča, da pridobijo zmožnost organizacije informacij okoli njih. To je zelo razvidno, če morajo razbrati zemljevid sveta. Zato je to tudi odlična igrača za otroke od 3+ let in naprej. Z interaktivnim zemljevidom, ki prikazuje države sveta, oceane in druge podrobnosti, bodo naši najmlajši lahko pričeli razvijati svoje sposobnosti zbiranja informacij, ki jim bodo kasneje v življenje prišle zelo prav.

Bolj zabaven način učenja geografije

Dejstvo je, da so suhoparne informacije o naši zemlji lahko za otroke izredno dolgočasne. Moramo se zavedati, da se otroški um veliko bolj pozitivno odziva na barve, zanimive oblike in slike. Magnetni zemljevid sveta pa upošteva to dejstvo. Zato je narejen tako, da požene kar največje zanimanje naših otrok, saj ima sledeče lastnosti:

  • Karta sveta države je pobarvana z raznolikimi in zanimivimi barvami
  • Prikazane so države z bogatimi slikicami, ki si jih bodo otroci sčasoma zapomnili
  • Na vsakem kontinentu so prikazane edinstvene živali, ki so znane, da tam živijo

To pa je veliko koristnih informacij, ki so lahke za zapomniti. Predvsem pa je pomembno to, da je sama karta izredno zabavna na pogled.

Kontinenti so prikazani z značilnimi znamenitostmi

Naša zemlja je razdeljena na sedem kontinentov. To pa lahko predstavlja težave pri razumevanjem, kar se tiče otrok. Temu je tako, saj jim je težko z besedami razložiti, da je zemlja planet oceanov, ki ima svojih 7 edinstvenih kontinentov. 

Karta sveta države
Karta sveta države je pobarvana z raznolikimi in zanimivimi barvami

Vsi kontinenti v zemljevidu sveta pa so prikazani tako, da povzamejo najbolj zanimive in značilne lastnosti po katerih so znani. Tako, na primer, so na kontinentu Antarktike prikazani pingvini, igluji, sneg in druge značilnosti.

Preprosto in zanimivo pobarvani kontinenti bodo našim otrokom omogočili, da se jih bodo brez težav zapomnili. Poleg tega pa bodo lažje povezali različna podnebja, živali, floro in favno z različnimi konci sveta. To pa jim bo močno olajšalo učenje geografije v šoli.

Sestavljanka, ki je vedno zabavna

Magnetni zemljevid sveta je veliko več, kot samo zemljevid. Možno ga je tudi uporabiti kot sestavljanko ali puzle, kjer bodo otroci morali po spominu in logičnem razmišljanju uvrstiti države, kontinente in oceane na svoje mesto. To pa lahko predstavlja nešteto ur zabave s prijatelji, starši, sorodniki ipd. Obenem pa je tovrstna igra izredno zabavna in poučna. Karta sveta države je tako eden izmed najboljših pripomočkov pri spoznavanju sveta za otroke 6. let naprej.

Odlične igre za otroke lahko zasledimo na www.chebeltza.com. Na strani pa so tudi na voljo izvrstni poganjalci, sestavljanke, lesene igrače in še mnogo več.

Preberite si še naslednji članek: Digitalna ali analogna otroška ročna ura po okusu otroka

Podobne objave:

    None Found