Digitalna ali analogna otroška ročna ura po okusu otroka

Otrokom čas mineva drugače kot odraslim. Ves čas pogledujejo na svojo otroško ročno uro, da vidijo, kdaj bo čas za risanke. Pogledajo, kdaj bo pravi čas za odhod na sprehod ali na obisk k prijateljem. Starši s pomočjo ročne ure tudi naučijo otroke pomembnosti urnika in držanja obljub. Večina se nauči meriti čas okoli šestega leta, ko pozna že številke.  Kako pa izbrati med digitalno in analogno ročno otroško uro?

Razlika med digitalno in analogno uro

Razlika med digitalno in analogno različico je v sami obliki in funkcionalnosti. Digitalna ima več funkcij, a njena baterija zdrži manj časa. Analogna klasična različica pa ima daljšo obstojnost baterije, a ima samo funkcijo merjenja časa.

Digitalna otroška ročna ura za fanta

Digitalna ročna ura za fanta je ponavadi v modri, sivi, črni ali zeleni barvi. Pašček je za manjše otroke narejen iz silikona, ki je odporen na vlago in udarce. Digitalna različica je bolj športna in je namenjena vsakodnevni rabi. Ima veliko različnih funkcij, kot so alarm, lučka, štoparica, datum in dan v tednu.  Material številčnice je večinoma vedno iz jekla, pašček pa je narejen iz kombinacije silikona in plastike. 

Digitalna otroška ročna ura za punčko

Različica časomerilca za punčke je v rožnati, rdeči ali pa rumeni barvi. Nekatere se odločijo tudi za temnejše fantovske odtenke paščka otroške ročne ure. Čisto je odvisno od karakterja otroka. Dekliške različice imajo tudi alarm, lučko, štoparico  ter različne funkcije kot so prikazovanje datuma in dneva v tednu. Material paščka naj bo za manjše punčke raje iz kombinacije silikona in plastike. Usnje se v primeru večje vlage hitro uniči.

Analogne ure za oba spola

Analogne otroške ročne ure so namenjene hitrejšemu učenju časa. Z njimi si otrok lažje predstavlja številke in odstotke. Hitro spozna, kaj pomeni, da je mali kazalec na dvojki, mali pa na šest. Analogne različice so narejene bolj minimalistično in so zelo odporne na udarce, umazanijo in vlago. Posebnost je tudi v velikih številkah, ki omogočajo hitro določanje točnega časa.

Prednosti nakupa ure za otroka

Nekateri starši odlašajo z nakupom otroške ročne ure, saj menijo, da so otroci še premajhni. Večina učiteljev priporoča, da ima otrok uro od prvega šolskega dne. Tako se lažje nauči občutka časa. Prednosti zgodnjega nakupa so:

  • Hitro učenje občutka za čas,
  • Otrok pridobi občutek reda,
  • Učenje urnika,
  • Učenje seštevanja in odštevanja,
  • Spoznavanje številk,
  • Spoznavanje dni v tednu in datuma.

Podobne objave: