Kako izberemo primeren strešni kovček za naše potrebe?

Velik prtljažnik je vedno ena izmed najbolj pomembnih lastnosti našega avtomobila. To je posebej uvidevno, če imamo veliko družino in veliko potujemo. Res je, da hitro zmanjka prostora v notranjosti avtomobila, zato potrebujemo rešitev. Ta rešitev je strešni kovček, ki nam nudi razširitev prostora na strehi, kamor lahko pospravimo vso želeno opremo. Ker je na trgu velika ponudba, vam bi radi v tem članku predstavili najbolj pomembne lastnost strešnih kovčkov. Poglejmo si skupaj, kateri bi bil primeren za vaše potrebe.

Več prostora za našo prtljago

Strešni kovčki so odlični za družine, daljša kampiranja in druge aktivnosti, kjer potrebujemo veliko dodatnega prostora. Res je, da niso majhna investicija v naš avtomobil, vendar se nam vloženi denar hitro povrne. Pomembno pa je, da si izberemo takega, ki nam bo nudil kar največ. Osnovno pravilo je, da večji, kot je kovček, več prostora bomo imeli na razpolago. Obstajajo tudi druge skrite funkcije, ki nam dodajo veliko vrednosti.

Pomembno pa se je zavedati nekaterih osnovnih stvari, ki veljajo za vse strešne kovčke:

  • Vsi strešni kovčki potrebujejo strešne nosilce, kamor jih namestimo
  • Vsi imajo univerzalni prireditveni sistem in pašejo na vse vrste strešnih nosilcev
  • Moramo se prepričati, da naš strešni kovček ne ovira odpiranja prtljažnika

Dimenzije in velikost

Poznamo dva osnovni vrsti strešnih kovčkov: kratke in dolge. Dolgi so mišljeni za prevoz športne opreme, kot so smuči, deske za sankanje in druga podobna oprema. Kratki pa so oblikovani tako, da lahko v njih pospravimo kar največ različne opreme. Ta oprema so lahko oblačila, pripomočki za kampiranje in druga osebna oprema.

Velikost pa je dostikrat pogojena z modelom našega avtomobila. Če imamo družinski avtomobil, potem lahko namestimo večje strešne kovčke, saj imamo na voljo več razpoložljivega prostora. Za več ljudi bomo potrebovali večji kovček in obratno.

Dodatne funkcije

Dodatne funkcije so mišljene, da nam olajšajo izkušnjo uporabe strešnih kovčkov, ko se znajdemo na cesti. Te funkcije niso univerzalne, saj jih imajo nekateri modeli, drugi pa ne. Poglejmo si nekaj najbolj pomembnih:

  • Ojačane ključavnice

Odlične, če veliko uporabljamo kovčke, saj je manjša verjetnost, da bomo zlomili ključ.

  • Aerodinamična oblika

Zmanjšuje zvoke upora vetra in zmanjša porabo goriva na dolgih vožnjah.

  • Dvojno odpiranje

Strešni kovček lahko odpremo z obeh strani avtomobila za največjo udobnost.

Za najboljšo izbiro kovčkov in dodatne opreme za naš avtomobil priporočamo obisk spletne strani withcar.si.

Zavarujmo svojo glavo med vožnjo s skuterjem. Pri vožnji s skuterjem se mladi brez čelad vozijo tudi zaradi neprimernih čelad, v katerim jim je sploh poleti prevroče. Preberi več …

Podobne objave: