Sinteza kolagena

Nega in zaščita kože

Pri razvoju rutine za nego in zaščito kože, ki bo zagotovila optimalne rezultate, je nujno poznavanje izdelkov za nego kože ter zaporedja uporabe. Za čudovit videz kože je nujno čiščenje obraza, vlaženje in hranjenje s kakovostno kozmetiko. To so najnujnejše potrebe kože, v primeru problematične in oslabljene kože, je pomembno razširiti nego z namenskimi izdelki, ali pa uporabiti vsestranski zaklad kože – koloidno zlato (vsebuje samo nanodelce zlata in demineralizirano vodo), ki na kožo deluje odlično, ne glede na njen tip. 

Vsakodnevna nega kože obraza

Za stanje naše kože je pomemben predvsem način vsakodnevne nege.  

Dnevna nega kože obraza se začne s čiščenjem obraza in se s tem tudi konča. Zjutraj odstranimo nečistoče iz obraza, med katerimi so znoj, pršice, prah, ipd. Zvečer se znebimo ostankov ličil in nečistoč, katere so se nalagale čez cel dan. 

Obraz vsakodnevno potrebuje ustrezen odmerek hidracije, ne glede na tip kože. Izsušena koža potrebuje intenzivno vlaženje, mastna pa nežno vlaženje kože in matiranje. Poleti kožo vlažimo, pozimi jo namažemo. 

Pomembna je tudi ustrezna nega ponoči, ko moramo koži omogočiti, da se učinkovito regenerira in obnovi. 

Poleg osnovnih elementov vsakodnevne nege je pomembno uvesti tudi piling odmrlih kožnih celic in obrazne maske, katere bodo nahranile kožo. To se priporoča predvsem osebam z mastno in aknasto kožo.

Proces staranja kože se aktivira okoli 25. leta starosti, zato ne pozabite na negovalno kozmetiko z nežnim učinkom proti gubam. Sčasoma pa izbirajte sestavine z lastnostmi učvrstitve kože.

Kako deluje »zlati tretma«?

Aktivna sestavina je zlato, ki je znano kot sredstvo za učvrstitev in pomlajevanje kože. 

S koloidnim zlatom se spodbuja sinteza kolagena, kar bistveno upočasni proces staranja kože. Ta dragocena sestavina prodira v globlje plasti povrhnjice in posledično izboljša absorpcijo aktivnih snovi, hkrati pa ​poveča njihovo učinkovitost.

S koloidnim zlatom se spodbuja sinteza kolagena.
“Zlati tretma” spodbuja sintezo kolagena in regeneracijo kože in zmanjšuje nastanek gub, kar upočasni proces staranja kože.

Spodbuja regeneracijo kože in učinkovito zmanjšuje ter preprečuje nastanek gub, bori se tudi proti razbarvanju kože. 

Težave s kroničnimi aknami, lišaji in mozolji so lahko preteklost, enako psoriaza in atopijski dermatitis, ki je danes zelo pogost. 

Odlično vlaži alergično kožo, ki je nagnjena k draženju. Ima antibakterijske lastnosti in ščiti pred vnetji kože. 

V osnovi vpliva na lep videz kože in jo zaščiti pred raztezanjem. Rezultat je mehka, gladka, čvrsta in elastična koža. 

Koloidno zlato se za nego kože lahko uporablja v različnih oblikah in na različne načine. Pomembno je upoštevati navodila proizvajalca. 

Negujte svojo kožo

Koža zahteva veliko pozornosti, predvsem pri izbiri negovalnih preparatov, tudi prehranskih sprememb in ravnanja. 

Nasveti za nego kože.

Vedno bolj priljubljena je kozmetika, pridobljena iz narave in se razlikuje od ostalih najbolj po svoji brezhibni sestavi. Njena prednost je v tem, da je namenjena vsem tipom kože (mešani, suhi, mastni, aknasti) in jo lahko uporabljajo tudi občutljive osebe, alergične na druge izdelke ter osebe s težavo atopijskega dermatitisa. Namreč, če izdelek ne vsebuje alergena, na katerega je oseba alergična, ne povzroča pordelosti, draženja, izpuščaja ali drugih neželenih učinkov. Tudi v primeru koloidnega zlata, se uporaba tega odsvetuje osebam, katere imajo alergijo na zlato.

Podobne objave: