Urejenost in prostornost v manjši kopalnici

Prav vsak kopalniški prostor ima, ne glede na velikost, svoj potencial. Z dobro izbiro elementov lahko še tako majhen prostor spremenimo v nadvse prijeten ambient. Ključno vlogo vsekakor nosi kopalniško pohištvo. Za manjše kopalnice je dobro izbrati stenske elemente, ker zasedejo dosti manj prostora. Omarice ali predalniki naj služijo kot prostor, kamor se lahko shranjujejo vse malenkosti. S tem si zagotovimo, da prostore ne izgleda neurejeno in razmetano.

Ne nazadnje pa urejenost in prostornost tovrstnega prostora lahko dosežemo tudi z izbiro primernih barv. Če je pohištvo v kopalnici postavljeno na svetlo steno, so posamezni kosi lahko temnejši. Velik pomen ima ogledalo. Večje kot je, bolj poveča prostor. Z njim pridobimo tudi na samem učinku svetlobe. Za manjšo kopalnico je najbolj dobrodošla izbira toaletnega ogledala. Na voljo so okrogla in pravokotna ogledala. A še preden se odločite za obliko, se vprašajte tudi, ali bo takšen element namenjen vsakodnevni uporabi ali bo imel vlogo dekorja. Če je širše v primerjavi s kopalniško omarico, je prostor optično precej večji.

Izbira primernega pohištva za kopalnico ni tako preprosta, kot sprva mislimo. Omarice ali predalniki naj služijo kot prostor, kamor se lahko shranjujejo vse malenkosti. S tem si zagotovimo, da prostore ne izgleda neurejeno in razmetano.

Kopalna kad ali tuš kabina?

Kotna ali asimetrična kad manjše dimenzije se v majhni kopalnici lahko odlično obnese. Na sploh pa so primernejše tuš kabine, saj prostor optično povečajo. Priljubljene so takšne iz kaljenega prozornega stekla. Dobra izbira je tudi tuš kad, ki je vgrajena v nivo tal.

Moderne tuš kabine so zasnovane zelo praktično, saj se lahko odpirajo popolnoma. Če v času tuširanja so zaprte. V nasprotnem primeru se lepo in hitro zložijo ob zid. Tudi na takšen način učinkovito povečamo prostor.

Konfigurator za izdelovanje kopalniškega pohištva po meri

Večina proizvajalcev oziroma ponudnikov ponuja izdelavo 3D izrisa kopalnice. Tako si lahko preprosteje vizualizirate prostor pred opremljanjem ali prenovo. Načrtovanja se ne nazadnje lahko lotite kar sami.

Na voljo vam je konfigurator. Z njim lahko izdelate tuš kabino in ostalo kopalniško pohištvo ter opremo po meri. Takšno, ki se bo povsem podala v vaš prostor, ne glede na to, kako velik je. Pri tem vam seveda pomagajo strokovnjaki. Najpomembneje pa je, da vam prav vsak kopalniški kos odlično služi in da se tudi v tem domačem prostoru počutite kar se da prijetno in udobno. 

Podobne objave: