Kako si pomagati pri zanositvi?

Ena od naravnih metod za lažjo zanositev je zagotovo izračun plodnih dni. Pri tem lahko uporabite svoj menstrualni koledarček, s katerim si pomagate izračunati, katere dneve v mesecu ste najbolj plodne. Takrat imate gotovo največ možnosti za zanositev. To je vsekakor zelo pomembno, če želite čim prej postati mame. Obstajajo pa seveda tudi drugi načini za ugotavljanje plodnih dni, kot so merjenje temperature ali spremljanje drugih telesnih znakov, prav tako pa obstajajo tudi druge naravne metode, ki vam lahko pomagajo pri zanositvi. Več o njih pa v nadaljevanju.

Izračun plodnih dni in zanositev

Izračun plodnih dni lahko naredite na različne načine. Na spletu lahko najdete vse potrebne informacije o tem, kako jih izračunati, saj za to obstajajo različne metode. Tako boste vedno vedele, kdaj ste najbolj plodne, kdaj bo nastopila menstruacija, kdaj imate ovulacijo in podobno, kar je zelo pomembno za poznavanje lastnega telesa.

Nekatere ženske takšen izračun plodnih dni sicer uporabljajo tudi kot naravno metodo kontracepcije, ki pa ni najbolj zanesljiva. Ni namreč res, da ostale dni v mesecu zanositev ni možna, vsekakor pa drži, da je na plodne dni zanjo največ možnosti. Če želite zanositi, je to vsekakor pomemben podatek. V kolikor imate kolikor toliko redno menstruacijo oziroma reden ciklus, vam takšnega izračuna vsekakor ne bo težko narediti, a lahko veliko prispeva k temu, da boste kmalu veselo naokrog kazale nosečniški trebušček. 

Druge metode za lažjo zanositev

Za tiste, ki si želijo zanositi, pa obstajajo tudi druge naravne metode. Vsekakor je priporočljivo, da si izračunate, na katere dneve ste najbolj plodne, hkrati pa je priporočljivo poskrbeti tudi za večjo plodnost. To lahko storite na različne načine. Dobra telesna forma vam je pri tem lahko vsekakor v pomoč, prav tako skrb za zdravo prehrano, še najbolj pa so pri tem učinkovita prehranska dopolnila, ki so zasnovana prav v ta namen. 

Ta namreč vsebujejo prav vse, kar vaše telo potrebuje, da lažje pride do oploditve. Pri tem pa velja poudariti, da obstajajo tudi prehranska dopolnila, ki vsebujejo le naravne sestavine in ki zaradi tega nimajo nobenih stranskih učinkov, vsekakor pa vam lahko pomagajo, da dosežete tako želeno zanositev čim hitreje in s čim manj truda.

Podobne objave: