psihoanalitik v Ljubljani

Kdo je psihoanalitik in s čim se ukvarja?

Izrazi, kot so psiholog, psihiater, psihoterapevt, so vam verjetno dobro poznani. Kaj pa psihoanalitik? S čim se ukvarja ta strokovnjak? Načeloma je to visoko usposobljen psiholog oziroma psihiater, ki naj bi imel bogate psihoterapevtske izkušnje. Za seboj uma večletni psihoanalitični trening po določenih načelih.

In komu je psihoanaliza namenjena? Vsem tistim, ki ste po eni strani že dosegli določeno raven zadovoljstva v življenju, po drugi strani pa kljub določenim dosežkom trpite zaradi potrtosti ali pa tesnobe, morda tudi določenih zdravstvenih težav. Pri nas je kar nekaj takšnih strokovnjakov. Najdete jih lahko tudi v prestolnici. Če vas zanima, kje se nahaja dober psihoanalitik v Ljubljani, lahko najhitreje preverite kar na spletu.

Potek psihoanalitične obravnave

Psihoanaliza je torej metoda psihoterapevtske obravnave. Odvisno od dogovora pa zaobjema tri do pet rednih srečanj tedensko. Srečanje vsakokrat potekajo po točno določenem dnevu in uri, trajajo pa praviloma 45 minut.

psihoanalitik v Ljubljani za psihoanalizo
Med psihoanalizo, se pacient uleže na udoben kavč in je obrnjen stran od psihoanalitika.

Ko poteka psihoanalitična obravnava, se pacient uleže na udoben ležalnik in je obrnjen stran od analitika. Pri tem so ključni intenzivnost, stalnost srečanj in ne nazadnje tudi dovolj udoben in sproščen položaj. Vse to namreč omogoča, da lahko nekdo brez zavor spregovori o svojih občutkih med samo seanso.

Iskanje primernega psihoanalitika v Ljubljani

Pravijo, da najboljši strokovnjaki svoje storitve ponujajo v večjih mestih. Ko se boste želeli odločiti za psihoanalizo, vas bo verjetno zanimal psihoanalitik v Ljubljani. Na spletu lahko najdete seznam takšnih strokovnjakov.

Z izbranim ljubljanskim psihoanalitikom se boste verjetno najprej povezali preko elektronske pošte ali pa telefonskega pogovora. Takoj za tem bo sledilo prvo srečanje, kjer boste morali strokovnjaku že podati nekaj ključnih informacij, da bosta lahko pričela z obravnavo.

Na kaj se osredotoča psihoanalitična psihoterapija?

Še preden boste izbrali primernega psihoanalitika v Ljubljani, se boste verjetno še bolj poglobljeno pozanimali o tem, kaj psihoanalitična psihoterapija sploh je in na kaj se predvsem osredotoča.

Razumevanje osnov psihoanalitične psihoterapije za začetnike

Psihoanaliza se osredotoča predvsem na temeljna vprašanja o pacientovem življenju in o njegovi osebnosti. Raziskuje notranje življenje pacienta, in sicer z namenom povezovanja, rasti in sprememb. To se lahko doseže s kreativnim postopkom interpretativnega dvogovora med pacientom in terapevtom. V postopku torej oba prispevata k odkrivanju, na kakšen način pacient čuti, razmišlja in se obnaša.

Podobne objave: