LED reflektor na senzor

Dobrodošla zunanja svetila s senzorjem

Ko načrtujete razsvetljavo v svojem domu, morate imeti v mislih ne samo notranja, temveč tudi zunanja svetila. Obe vrsti razsvetljave namreč lahko v veliki meri poskrbita, da je vaše bivanje bolj kakovostno in ne nazadnje tudi bolj varno.

Za zunanje površine so zelo priljubljena zunanja svetila s senzorjem. Na seznamu najbolj priljubljenih je tudi LED reflektor na senzor, ki se ponaša s številnimi prednostmi.

Različne vrste svetil za zunanje površine

Če imate doma večjo ali manjšo teraso, dvorišče ali na prostem razporejene sedeže, morate še toliko bolje poskrbeti tudi za zunanjo razsvetljavo. Morda je vaša želja v povezavi s tem samo ta, da želite imeti dobro osvetljen zunanji prostor. Kakor koli, na voljo je več vrst zunanjih luči.

Solarni LED reflektor na senzor
Solarni LED reflektor na senzor gibanja zasveti, če je nekdo v bližini oziroma se nekdo sprehaja naokoli, elektriko pa črpa iz sonca.

Zelo priljubljen je LED reflektor na senzor. Na sploh so zunanje luči s senzorjem zelo koristne. Z njihovo pomočjo vam namreč ni treba nenehno segati po stikalu, ker zasvetijo kar same od sebe. Vse, kar torej potrebujete, je vgrajen detektor ali senzor. Ne smejo pa manjkati niti zunanje okrasne lučke.

Različni senzorji gibanja

Če vas zanima zunanji LED reflektor na senzor, je dobro, da se soočite s senzorji gibanja na sploh. Teh je več vrst. Nekateri zunanji senzorji gibanja delujejo na primer z detektorjem PIR. Ta reagira na infrardečo sevanje, ki prihaja iz našega telesa. Na podlagi tega lahko LED reflektor na senzor zasveti.

Na voljo pa so tudi stikala za mrak. Ta reagirajo na jakost svetlobe okolice, in sicer glede na trenutne potrebe se lučka senzorja izklopi ali vklopi.

Delovanje LED luči s senzorjem

LED luči na senzor se samodejno vklopijo, in sicer vsakič, kadar zaznajo gibanje. To pomeni, da vsakič, ko imate polne roke zadev, ki jih morate prinesti domov ali pa jih premakniti kam drugam, vam ne bo treba iskati stikala za luč, s tem pa seveda tvegati, da vam bo vse padlo na tla in se poškodovalo.

Kako lahko nastavite zunanji LED reflektor na senzor s PIR detektorjem

Zelo priljubljena so tudi zunanja solarna svetila s senzorjem gibanja. Luč znova zasveti, če je nekdo v bližini oziroma se nekdo sprehaja naokoli. Ena od večjih prednosti takšnih svetil pa je zagotovo to, da elektriko črpajo iz sonca, za kar pa ni potrebnih stroškov.

Podobne objave: