Kelp z visokim deležem joda

Kelp je poimenovanje za rjavo algo, ki domuje v globinah morja. To je vrsta alge, ki dobro uspeva na sončni svetlobi ter absorbira celo paleto vitaminov in mineralov iz vode. Vsebuje zelo velik delež joda. Ker je prisoten naravno, velja za veliko bolj zdravi živilo v primerjavi s sintetično dodanim jodom.

Ker je jod odločilnega pomena za pravilno delovanje ščitnice in hipofize, je še toliko pomembnejša njegova prisotnost v človeškem telesu. Ščitnica je namreč odgovorna zlasti za regulacijo telesne temperature ter optimalno delovanje metabolizma. Kelp v prahu je zato še toliko bolj priporočljiv za vse tiste, ki želite doseči dober vpliv na ščitnico. Sicer pa je to odlična pomoč tudi pri učinkovitem vzdrževanju telesne teže in celo pri izgubi odvečnih kilogramov.

Kelp v prahu
Kelp v prahu je zato še toliko bolj priporočljiv za vse tiste, ki želite doseči dober vpliv na ščitnico.

Delovanje kelpa v prahu

Kelp v prahu deluje kot naravni diuretik. Preprečuje zadrževanje odvečne vode v telesu. Dobro torej poskrbi za čiščenje organizma in odvajanje odvečne vode in toksinov iz telesa. Obenem odlično krepi tudi nohte ter rast las.

Kelp vsebuje pomembna hranila, na primer kalij, kalcij, železo. Podatek je še posebej pomemben za ženske, ki med dojenjem, nosečnostjo, menstrualnim ciklusom takšna hranila izgubljajo v večjih količinah. Obenem vključuje tudi naravni antibiotik, ki učinkovito pomaga pri premagovanju infekcij. Za zdravo kri in primerne pogoje za rast rdečih krvničk pa sta v kelpu odgovorna predvsem magnezij ter železo. Ne nazadnje kelp v prahu lahko uporabljate tudi kot odlično nadomestilo za sol.

Dodajanje kelpa v prahu jedem

Kelp v prahu se lahko dodaja k najrazličnejšim vrstam jedi. Posujete ga lahko po predjedeh, juhah, solatah. Prav tako kelp lahko dodate v svoj priljubljeni zeleni smuti.

Na trgu se ga pogosto kupi v nepredušni vrečki z zadrgo ali šatuljo. Na takšen način izdelek lahko ohrani svežino pa tudi samo aromo. Embalažo je treba dobro zavarovati pred svetlobo in zrakom. Ker sredstvo blagodejno vpliva na celo vrsto bolezni, njegova uporaba pa je povsem preprosta, se vam ga splača kupiti. Dodajali ga boste lahko k najrazličnejšim jedem. V tej vrsti alge najdemo tudi glutaminsko kislino. Ta poskrbi za mehčanje hrane z veliko vlakninami, obenem krepi okus hrane, ki jo boste užili.

Podobne objave: