Topla in udobna oblačila za vsako sezono

Funkcijah in obliki modernih oblačil pogosto mnogi ljudje ne posvečajo velike pozornosti. Dejansko pa imajo brezrokavniki, kot tudi druga oblačila, številne funkcionalne prednosti, ko jih nosimo. Ker nimajo rokavov omogočajo telesu lažje kroženje krvi. Obenem pa varujejo jedro našega telesa, kjer se nahaja velika količina toplote. Zato se jih priporoča nositi v mrzlih dnevih med delom, telovadbo in drugimi aktivnostmi, ko želimo, da nas ne prične zebsti, ko to najmanj pričakujemo. So pa tudi izredno udobni in prijetni na dotik, kar jih naredi odlične za bolj in manj občutljive ljudi.

Zaščita telesa pred izgubo toplote

Veliko ljudi se ne zaveda, da nas prične zebsti takrat, ko prehitro izgubljamo telesno toploto. Ko pa jo izgubimo preveč, pa postanemo hipotermični. To pomeni, da izgubljamo toploto hitreje, kot jo ustvarjamo. To gre, v večini primerov, pripisati slabi termični izolaciji jedra našega telesa. Uporaba brezrokavnikov je ključna v primeru, da bomo krajši ali daljši čas izpostavljeni mrazu, ko se nahajamo zunaj zaprtih vrat.  Njihova nalogo je ta, da zavarujejo jedro našega telesa pred izgubo toplote. Tako lahko ostanemo v najboljši formi, neglede na to, kaj počnemo v mrzlem vremenu.

Uporaba brezrokavnikov je ključna v primeru, da bomo krajši ali daljši čas izpostavljeni mrazu.

Brezrokavniki omogočajo boljšo gibljivost telesa

Polni obseg gibanja telesa je izredno pomemben pri številnih telesnih aktivnostih. Če imamo oblečeno težko jakno ali drugo oblačilo, imamo do precejšnje mere omejeno tudi gibanje telesa. To je lahko nevarno, če uporabljamo orodja, delamo na višini ali počnemo druge aktivnosti, kjer potrebujemo gibljivost rok. Za omenjene in druge naloge so brezrokavniki veliko bolj primerno oblačilo. Ker imamo roke proste, ne bomo ovirani pri delu ali športu.

Lahki brezrokavniki
Polni obseg gibanja telesa je izredno pomemben pri številnih telesnih aktivnostih.

Podobne objave: