tečaji za fizioterapevte

Nadaljnje izobraževanje za fizioterapevte

Različne zdravstvene vede, ki so dandanes nekaj povsem normalnega, so bile prakticirane že tisočletja nazaj. Ko govorimo o fizioterapiji, je prvič mogoče opaziti njeno izvajanje v stari Grčiji že pred našim štetjem. V vsakem primeru pa je to nujna medicinska praksa, ki omogoča ljudem lajšanje bolečin, okrevanje po poškodbah in mnoga druga pozitivna dejanja. Neglede na to ali imamo že izobrazbo ali pa bi jo radi pridobili, se na voljo vrhunski tečaji za fizioterapevte, ki dodatno poglobijo naše znanje. Na voljo so številne discipline iz omenjene vede, ki nam omogočajo boljše razumevanje delovanja človeškega telesa in specializirane načine zdravljenja sklepov, bolečin v mišicah ter splošne regeneracije.

Kineziološki trakovi za fizioterapijo

Brez dvoma je skrb za dobro gibljivost telesa pomemben dejavnik po raznih poškodbah, boleznih ali drugih nezgodah. Zato so tečaji za fizioterapevte ključnega pomena za posameznike, ki želijo bolje razumeti proces zdravljenja. Obenem pa boljša izobrazba pomeni, da bomo lahko ponudili bolj kakovostni proces regeneracije in posledično tudi pomagali ljudem pri povrnitvi motoričnih sposobnosti. 

Ključno orodje pri okrevanju po poškodbah in za zmanjšanje bolečin v sklepih predstavljajo kineziološki trakovi. Sestavljeni so iz bombaža in najlona ter so zato zelo prožni. Ob namestitvi delujejo s kožo in tkivi pod kožo. Imajo potencialno zdravilne učinke in tudi lajšajo bolečino, zato predstavljajo izredno orodje za zdravljenje športnih poškodb in izboljšanje športnih zmogljivosti. Uporabljajo pa se lahko tudi pri okrevanju po operativnih posegih na sklepih in drugih delih telesa.

Manipulacije fascije po metodi stecco

Človeško telo deluje kot celota. Zato morda bolečina ali druga vrsta nelagodja ne izvira iz ene vrste poškodbe ali drugega dogodka. S tečajem za fizioterapevta manipulacije fascije po metodi stecco se človeško telo gleda kot celota. Namenjeno je zdravljenju različnih bolečin, disfunkcij in motoričnih težav.

Deluje po pristopu razumevanja celotne zgodovine pacienta, ki vključujejo, ampak niso omejene na stare poškodbe, travme, zlome kosti, bolezni, operacije in podobno.

Z razumevanjem celotne zgodovine posameznika je omogočeno zdravljenje dela telesa, ki povzroča težave, vendar se je lahko bolezen razvila popolnoma drugje in iz več različnih razlogov. Z omenjenim tečajem za fizioterapevta je omogočeno razumevanje zgodovine poškodbe in ugotavljanja najboljšega načina zdravljenja za določeno poškodbo.

Crafta foundation course

Bolečine v obrazu in glavoboli predstavljajo izredno pogoste težave z zdravjem pri mnogih ljudeh. Posebni tečaji za fizioterapevte iz Crafta foundation course so namenjeni diagnostiki in zdravljenju bolnikov z glavoboli in bolečinami v obraznem predelu telesa. Težave z bolečinami v predelu glave lahko nastanejo zaradi poškodb vratu, vestibularne disfunkcije in raznih drugih dejavnikov.

tečaji za fizioterapevte iz crafta foundation namenjeni obraznemu delu
Tečaji za fizioterapevte iz Crafta foundation course so namenjeni zdravljenju bolnikov z glavoboli in bolečinami v obraznem predelu in zdravljenju kosti in mišic v čeljusti in lobanji.

Posveča se tudi zdravljenju kosti in mišic v čeljusti in lobanji – temporomandibularne ter kraniomandibularne težave. Velik poudarek pa je tudi na kraniofacialnih težavah – anomalije pri izoblikovanju obraza in lobanje, ki so posledica težave v nosečnosti, bolezni, travm in drugih dogodkov.

Podpora in rehabilitacija poškodovanih delov telesa

Podpora poškodovanih delov telesa je med rehabilitacijo zelo pomembna. Zato tudi obstaja poseben tečaj za fizioterapevte, ki uči pravilno uporabo bandaž za poškodovane noge, roke in druge dele telesa.

To je ključni del znanja vsakega fizioterapevta, saj bolje razume kako je telo obremenjeno med različnimi poškodbami in kako lajšati bolečino za bolj učinkovito zdravljenje.

Obenem pa je izredno uporabno, če poznamo najboljše tehnike za učinkovito uporabo bandaž pri bolezenskih stanjih in poškodbah športne ali druge narave.

Tečaji za fizioterapevte v obliki naprednih terapij

Skozi boljše razumevanje delovanja človeškega telesa so se razvile podveje fizioterapije v obliki naprednih terapij. Tako poznamo terapija mišično prožilnih točk. Prožilne mišične točke so posebne točke v človeškem telesu, ki lahko postanejo napete ali razdražene. To pa povzroči bolečine v različnih delih telesa. Z uporabo naprednih znanj terapije mišično prožilnih točk, lahko na določena mesta v telesu s pritiskom razbremenimo mišice. S tem pa se potencialno močno olajša boleč občutek, razdraženost in druge tegobe.

Oglejte si ta kratek posnetek, kjer Dr. Shea Stark prikazuje flossing terapijo za kronične bolečine v komolcih po prometni nesreči. Flossing terapija uporablja stiskanje in delitev sil za izboljšanje drsenja med plastmi tkiva na tretiranem območju. To lahko zmanjša bolečino, izboljša mobilnost in zmanjša oteklino. Tehnike se lahko naučite na tečjih za fizioterapevte.

Posebej tečaj za fizioterapevte je tudi flossing terapija. To je posebna oblika terapije, kjer se uporablja poseben flossing trak za pospeševanje regeneracije mišic po napornih obremenitvah. Večinoma se jo uporablja za regeneracijo udov pri športnikih. Omenjena terapija pa je tudi pokazala vzpodbudne rezultate pri zdravljenju bolečin in poškodbah kosti.

Podobne objave: