delovna oblačila in obutev

Kakovostna delovna oblačila in obutev za večjo varnost in udobje

Za delo se je treba primerno obleči in seveda tudi obuti. To posebej velja za vse vrste poklicev. Zlasti pa je kakovost oblačil in obutve pomembna pri tistem delu, ki je nekoliko bolj nevarno. Na misel nam denimo prihajajo delovna oprema za poklicne gozdarje, lovce ali pa gradbenike. Zanje so kakovostni delovni čevlji še toliko pomembnejši, prav tako delovna oblačila.

Ob omembi delovne opreme se pogosto zamenjujeta pojma delovni čevlji in zaščitni čevlji. Če kupujete takšno vrsto opreme, morate biti na slednje še toliko bolj pozorni.

Pogoste posledice nezgod na delovnem mestu

Skoraj desetina nezgod, ki se pripetijo na delovnem mestu, je povezanih s poškodbami stopal. Ravno zato so kakovostni delovni čevlji še toliko pomembnejša izbira. Tovrstno zaščitno opremo nam mora praviloma omogočiti delodajalec ter jo zamenjati z novo, ko je to potrebno. Zaposleni morajo zaščitno obutev obvezno nositi med delom oziroma na lokacijah, kjer je to predpisano z oceno tveganja.

Kakovostna delovna oblačila so zelo pomembna za zaščito pri delu
Za delo se je treba primerno obleči in obuti. Kakovostna delovna obutev, kot tudi delovna oblačila, so zelo pomembna za zaščito pred nezgodami na delovnem mestu.

Zaščitna delovna obutev je zasnovana zlasti za zaščito stopal uporabnika. Seveda so na voljo tudi čevlji, ki imajo še dodatne funkcije. Med njimi je denimo funkcija ESD, ki lahko na zelo učinkovit način preprečuje elektrostatično razelektritev. Torej so takšni delovni čevlji primerna izbira tudi za delo v eksplozivnih okoljih ali na področju elektronike.

Primerna delovna obutev

Najboljši delovni čevlji (Vodnik za nakup)

Zaščitna obutev je obvezna torej v prav vseh panogah, kjer obstaja nevarnost poškodbe stopal. To mora biti obvezno zapisano tudi v sami oceni tveganja vsakega delovnega mesta. Najprej pa je seveda potrebno določiti primerno vrsto čevljev, ki jih so torej potrebni za določeno vrsto delovnega okolja.

Podobne objave: