Kako najti ustrezen toner za svoj tiskalnik

Kakšne barve je lahko toner za tiskalnik

Laserski tiskalniki delujejo s štiribarvnim sistemom – CMYK sistem. Za vsako barvo je potreben svoj toner. V kratici CMYK se skrivajo različne barve tonerjev. K je oznaka za črno barvo, C za modro, M za rdečo in Y za rumeno.

In kako najti ustrezen toner za svoj tiskalnik? Na trgu obstaja na tisoče različnih tonerjev. Če torej želite vedeti, kateri toner ustreza vaši napravi, morate vedeti model tiskalnika. Strokovnjaki menijo, da so najboljši originalni tonerji proizvajalcev naprav.

Kako pogosto je treba menjati toner

Toner za tiskalnik je treba menjati, ko je prazen. Laserski tiskalnik uporabnika vedno opozori, ko je čas za naslednje polnjenje. Ko je tisk na eni strani bolj šibek, to pomeni, da je toner prazen. Večina naprav prikazuje porabo barve tudi na samem računalniku. Pri nekaterih vrstah naprav pa se lahko stanje porabe tonerja ter drugih parametrov tudi natisne. Torej, če imate doma ali v službi tiskalnik znamke HP, potem za tiskanje izberite kartuše HP.

HP tonerji
Ker vsi HP tonerji vsebujejo čipe, jih lahko preprosto vstavite v tiskalnik, nato pa že lahko pričnete s tiskanjem.

Povpraševanje za tonerji HP

Če določenega tipa tonerja ne najdete v spletni prodajalni, lahko ponudniku na mail pošljete povpraševanje. Prav tako ga lahko pokličete tudi na povsem brezplačno telefonsko številko. Praviloma so prav vsi ponudniki na voljo vse delovne dni v tednu. Prav tako ponudnika lahko povprašate tudi za kakršen koli nasvet o uporabi oziroma menjavi tonerja.

Ker vsi HP tonerji vsebujejo čipe, jih lahko preprosto vstavite v tiskalnik, nato pa že lahko pričnete s tiskanjem. Veliko ponudnikov tovrstnih izdelkov vam ponuja do 2 leti garancije. Ta pa se lahko uveljavlja skupaj z računom. Za uveljavljanje garancije mora biti izdelek uporabljen v skladu z navodili, mora biti v originalni embalaži, ne sme biti v razstavljenem stanju. Vidne napake pa mora kupec izdelka praviloma sporočiti v osmih dneh od dneva nakupa tiskalnika ali kartuše.

poceni tonerji za tiskalnike

Nepogrešljiv pisarniški material

Ko tema nanese na pisarniški material, imamo zagotovo najprej v mislih tonerje in kartuše. Tovrstni izdelki zagotovo veljajo za nepogrešljive.

Podobne objave: