poceni tonerji za tiskalnike

Nepogrešljiv pisarniški material

Ko tema nanese na pisarniški material, imamo zagotovo najprej v mislih tonerje in kartuše. Tovrstni izdelki zagotovo veljajo za nepogrešljive. Brez njih si tudi vi verjetno ne zmorete predstavljati sodobnega delovnega okolja. Vsak tiskalnik zahteva menjavo tonerja ali pa kartuše za svoje povsem nemoteno delovanje. Pametno ali skoraj nujno je, da imamo vedno pripravljeno zamenjavo, ker se zadnja kapljica črnila namreč lahko izteče ravno tedaj, ko ga najbolj potrebujemo.

Seveda so pri iskanju tovrstnega materiala na vidiku predvsem poceni tonerji in kartuše. Vemo namreč, da gre za potrošni material, ki bi nas lahko stal nekaj denarja. Kljub temu pa samo cena ne bi smela biti edini ključni dejavnik pri izbiri. V prvi vrsti je treba paziti predvsem na kakovost tovrstnih izdelkov. Slednje velja, če tiskamo pogosto in za pomembne namene.

Kaj je pravzaprav toner?

Toner lahko najprimerneje definiramo kot barvno sredstvo za lasersko tiskanje. Fini prah se praviloma nahaja v kartušah, ki se jih ustrezno vstavlja v tiskalnike, kopirne stroje ali pa v multifunkcijske naprave. Tonerji je torej prah, ki v glavnem vključuje barvne pigmente, umetne smole, magnetne kovinske okside ter majhne količine sredstev proti sprijemanju, kot so denimo selikoni in voski.

Ali obstaja univerzalen toner za printer?

Razmerja sestavin pri tonerju so odvisna tudi od proizvajalca. Kljub temu pa mora biti sama sestava prilagojena tiskalnim elementom naprave, ki jih sestavljajo najrazličnejši valji ter enota za fiksiranje.

Kako prepoznati kakovosten toner?

Tonerji se med seboj razlikujejo tudi po sami kakovosti in seveda posledično po ceni. Slednje pa seveda ne pomeni, da poceni tonerji niso nujno neuporabni oziroma nekakovostni. Za odlično kakovost laserskega tiska so potrebne določene karakteristike tonerja.

Tonerji se med seboj razlikujejo tudi po sami kakovosti in seveda posledično po ceni.

Majhna prašnost delcev v tonerju mora zagotoviti kar se da dobro oziroma učinkovito pokrivanje ter mešanje barv. Prav tako tanek nanos, precizno barvno prelivanje in pogosto ter enakomerno pokrivanje. Obenem je ključno še optimalno oprijemanje tiska na papir.

Kje v tiskalniku se nahaja toner in kako ga pravilno zamenjati?

Tonerji se v barvnih tiskalnikih praviloma nahajajo za loputo. Informacije o menjavi tonerske kartuše lahko najdemo v priročniku za uporabo naprave. Če tega nimamo pri roki, lahko dobro pomaga spletni brskalnik. Vanj vnesete naziv tiskalnika in navodila. Znano je, da večina proizvajalcev na spletu nudi povsem brezplačna pdf navodila za uporabo tiskalnikov ter vsega, kar sodi zraven.

najboljši poceni tonerji
Tonerji se v barvnih tiskalnikih praviloma nahajajo za loputo.

Podobne objave: