Profesionalno čiščenje diska

Kadar se na računalniku nabere preveč podatkov, je treba poskrbeti za čiščenje diska. Prevelika obremenitev diska s podatki namreč lahko obremeni računalnik in ga upočasni. Zaradi tega ta ne deluje tako, kot bi moral. Še posebej pa je problematično, če je med podatki na našem disku tudi kak računalniški virus. Če nismo dovolj previdni, ga lahko med brskanjem na spletu dobimo skorajda mimogrede. Zaradi tega pride do težav pri delovanju računalnika, ki jih lahko na najbolj enostaven način odpravimo tako, da poskrbimo za čiščenje diska.

Kako odstraniti virus?

Vsak protivirusni program med drugim ponuja tudi pregled in čiščenje diska. Ko zaženemo to funkcijo, program sistematično pregleda celoten trdi disk (ali več njih) ter nas tako opozori na datoteke, ki so lahko sumljive ali nevarne za naš računalnik. Te datoteke lahko damo v karanteno oziroma jih trajno izbrišemo. Vendar pa protivirusni program žal ni vsemogočen. Računalniški virusi se navadno shranijo na skrita mesta na disku oziroma delujejo v ozadju, kar pomeni, da jih program težko odkrije.

Preden se lotite čiščenja diska oziroma odstranjevanja virusov iz njega, je pametno osvežiti vaš protivirusni program. Če imate na računalniku nameščenih več takšnih programov, preizkusite vse. Tisto, kar bo eden od programov spregledal, bo morda odkril drug program, s čimer bo vaše delo bolj učinkovito. Žal pa se hekerji, ki izdelujejo viruse, vedno korak pred proizvajalci zaščitnih programov, zato virusov ni vedno lahko najti, kaj šele odstraniti.

Preberite si še naslednji članek: Cena reševanja podatkov iz diska

Cena reševanja podatkov ni odvisna od tipa podatkov. Cena je odvisna izključno od tipa okvare. Trdi diski se kvarijo. USB ključi, spominske kartice in telefoni tudi. In kadar se, s seboj vzamejo za vedno vse družinske slike, video posnetke in kopico pomembnih zasebnih in poslovnih podatkov. 

Naj vaše viruse odstranijo profesionalci

Če bi se radi virusov res trajno znebili, se splača vsake toliko odločiti za profesionalno čiščenje diska pri zaupanja vrednem ponudniku te storitve. S posebno opremo bodo globinsko pregledali vaš računalnik in preučili, kaj je narobe z njim. Tako bodo odkrili ne le viruse, ampak tudi morebitne druge napake pri delovanju. Odstranili bodo tudi vse tisto, kar vam na disku po nepotrebnem zaseda prostor, in tako poskrbeli za optimalno delovanje vašega računalnika. Slednji bo tako hitreje in bolje deloval, prav tako pa ne bo prihajajo do napak pri delovanju zaradi preobremenjenosti diska, ki so zelo pogoste. Še bolj pa je pogosto, da je vzrok neodkrit virus, zato ga je treba čim prej odstraniti!

Če se boste odločili za gostovanje spletne strani, je tudi takrat pomembno kje boste storitev najeli, da ne pride do vdora oziromam da za kaj takega obstaja vsaj veliko manjša možnost.

Preberite si članek na temo kartuše Canon, če ste pred nakupom nove kartuše za tiskalnik.

Podobne objave: