Reseller gostovanje za večjo varnost

Spletno gostovanje je v današnjem času izredno pomembno, saj smo v dobi informacijske tehnologije, ko so uporabnikom vse informacije dostopne prek spleta in spletnih strani posameznih podjetij in organizacij. Vpadljiva in berljiva ter razumljiva spletna stran predstavlja pomemben prvi stik z morebitnim kupcem in odloča o tem, ali bo podjetje kupca pridobilo ali izgubilo. Poslovanje s spletnim prostorom je zato postalo pravi posel.

Veliko podjetij, ki ponujajo spletno gostovanje (https://www.gigaspark.com/spletno-gostovanje), ima v svoji ponudbi tudi reseller gostovanje, s čimer uporabnikom v zakup dajejo prostor na strežniku, tem uporabnikom pa je nato omogočeno, da zakupljeni prostor prodajajo naprej drugim uporabnikom. Uporabnik lahko z zakupljenim prostorom prosto razpolaga in sam določa, kako bo upravljal svoje strežnike, ceno in koliko spletnih strani bo gostil. To je tudi glavna razlika med reseller gostovanjem in shared gostovanjem. Pri shared gostovanju so vsi načrti namenjeni enemu lastniku, omogočena je ena nadzorna plošča za vse domene naročnika, prodajanje prostora pri tovrstnih gostovanjih ni podprto. Reseller gostovanje pa naročniku nudi za vsako domeno eno nadzorno ploščo – torej neomejeno število nadzornih plošč.

Cena je vsekakor tista največja prednost reseller gostovanja, saj so ti paketi razmeroma poceni. Kljub temu pa ostaja slabost, da za razliko od uveljavljenih spletišč, preprodajalci, ki prodajajo zakupljen prostor, morda ne bodo mogli zagotoviti zanesljive tehnične podpore.

Reseller gostovanje je primerno predvsem za podjetnike, ki začenjajo s svojim poslom, saj gre za relativno nizko naložbeno tveganje, omejeni so tudi stroški zagona. Reseller gostovanje zato predstavlja večjo varnost naložb. V primeru, da se odločate za vzpostavitev spletnega gostovanja, je reseller gostovanje najbolj varna in zanesljiva pot za ustanovitev le-tega v kratkem času. Paketi reseller gostovanj lahko vsebujejo številne storitve, kot so večje ali neomejeno število uporabniških računov, statistike obiska, nadzorne plošče WHM ter številne druge storitve, ki uporabnikom zagotavljajo uspešno delovanje na spletišču.

Podobne objave: