SSD gostovanje

Čas je denar. Vsem dobro znani rek velja tudi za marsikaterega uporabnika spleta, ki do informacij želi priti kar se da hitro. Se v opisu prepoznate tudi sami? Spletne strani, ki se obiskovalcem prikažejo hitro, imajo v povprečju večjo obiskanost kot počasi delujoče spletne strani, kar danes vsekakor ne preseneča. Na hitrost spletnega mesta imajo vpliv različni dejavniki, med katerimi je zelo pomemben tudi strežnik. SSD gostovanje je v primerjavi s klasičnim spletnim gostovanjem mnogo hitrejše, zato ni čudno, da se zanj odloča vse več posameznikov in podjetij, ki se na svetu predstavljajo s svojo spletno stranjo.

Kaj SSD gostovanje sploh pomeni?

Kratica SSD v angleščini pomeni Solid State Drive. Gre za diskovno enoto za shranjevanje podatkov brez gibljivih delov, ki ima v primerjavi s klasičnim HDD diskovjem kar nekaj prednosti. Pa si oglejmo nekaj glavnih:
– Glavna prednost SSD diska je vsekakor hitrost, saj se branje oz. pisanje podatkov izvaja mnogo hitreje kot pri najhitrejšem HDD disku.
– Ker SSD disk nima gibljivih delov, obstaja precej manjša možnost za poškodbo oz. okvaro. Na drugi strani pa ima HDD disk gibljivo roko z bralno/pisalno glavo, ki bere ter zapisuje podatke s hitro vrteče se kovinske plošče z magnetno prevleko.
– SSD diskovne enote porabijo mnogo manj energije, s čimer upadejo dolgoročni stroški elektrike, hkrati pa je bolj izražena tudi skrb za okolje.
– Kot zapisano, so SSD diski povsem statični, zato so mnogo tišji od HDD diskov.

SSD gostovanje pomeni, da so v strežnik, ki je neprestano povezan v svetovno omrežje, vgrajene SSD diskovne enote, ki zaradi hitrejšega branja in zapisovanja podatkov povečajo zmogljivost strežnika, kar lahko pozitivno vpliva na hitrost delovanja spletnih strani.

Povezava med hitrostjo spletne strani in Googlom

Razvrščanje rezultatov iskanja v spletnem iskalniku Google zavisi od številnih dejavnikov. Izjemno napreden algoritem razvrščanja upošteva tudi odzivnost spletne strani, kar je z vidika uporabniške izkušnje povsem upravičeno. Nihče se namreč noče dolgo zadrževati na počasi delujoči spletni strani. SSD gostovanje vpliva na večjo odzivnost spletne strani, zato se stran, ki gostuje na SSD strežniku, praviloma v iskalniku Google uvršča na višja mesta, kar posledično pomeni več spletnih obiskovalcev. In ker se zaradi hitrejšega spletišča obiskovalci na strani zadržijo dlje časa, spletna stran ponovno napreduje v iskalniku Google. Ta namreč pri pozicioniranju spletnih mest v svojem iskalniku upošteva tudi povprečni čas, ki ga obiskovalci preživijo na strani.

Ste že poiskali podjetje, ki vam nudi SSD gostovanje?

Če ne veste, kako stopiti korak pred konkurenco, vam eno izmed bolj preprostih možnosti ponuja SSD gostovanje. Poiščite ponudnika spletnega gostovanja, ki je v svoje strežnike že vgradil SSD diskovne enote, in se dogovorite za prenos spletne strani na njihov strežnik. Strošek za gostovanje spletne strani se najverjetneje ne bo močno povišal, potencial hitrosti delovanja spletišča pa bo zagotovo višji. Pazite le, da vam spletne strani ne upočasnjuje kakšen izmed elementov spletne strani, npr. zahteven WordPress vtičnik ali slabo izdelana oz. neoptimizirana grafična predloga.

Podobne objave: