Svinčniki za ustnice poudarjajo obliko vaših ustnic

Pravilno nanašanje svinčnika in črtala za ustnice

S pravilnim nanosom svinčnika za ustnice, slednje postanejo budne, sijoče in pripravljene na poljube. Premočen kontrast s šminko pa poslabša splošni izgled makeupa. Uporaba presvetlega odtenka šminke pripomore k izgubi naravne oblike ustnic. Kako torej pravilno nanesti svinčnik za ustnice in šminko, da dobimo popolno kombinacijo?

Svinčniki za ustnice poudarjajo obliko vaših ustnic
Svinčnik za ustnice za prelepe ustnice

Naraven izgled ustnic s pomočjo svinčnika in šminke

Lepe in polne ustnice lahko dosežemo v nekaj kratkih korakih:

  • Začnemo z nevtralizacijo barve ustnic s pomočjo tekočega pudra. Takšna nevtralna barva je odlična podlaga za uporabo svinčnika za ustnice
  • Svinčnik nato dobro ošilimo in z njim nežno, a odločno zarišimo črto od sredine spodnjega roba do zunanjega kota. Nadaljujmo z uporabo svinčnika za ustnice tudi na zgornjem robu. Pri tem posebej označimo tudi vrhove in počasi spuščajmo linijo svinčnika navzdol do kotička ustnic. 
  • Zunanje kote ustnic je potrebno posebej pazljivo zasenčiti s pomočjo svinčnika za ustnice, da bodo koti temnejšega odtenka. Na središče ustnic nanesemo šminko, ki jo nežno razmažemo po celotni površini ustnic. Postopek zaključimo z nanosom tanke plasti bleščila, ki bo poskrbelo za daljšo obstojnost šminke.

Živo rdeče ustnice in pravilna uporaba svinčnika

V kolikor se odločimo za živo rdeč odtenek šminke, moramo poskrbeti tudi za nanos ujemajočega se svinčnika za ustnice. Pri nanašanju rdeče šminke, najprej ne začnemo z uporabo svinčnika za ustnice, temveč začnemo z nanosom rdeče šminke.

Video: Nasvet za rdeče ustnice s pomočjo svinčnika za ustnice

Najprej se nanese plast rdeče barve na spodnjo ustnico, postopoma pa se od sredine do roba nanese tudi šminko na zgornjo ustnico. Po končanem šminkanju se uporabijo svinčniki za ustnice, s katerimi nežno poudarimo obliko ustnic. Svinčniki bodo po rdeči šminki lepše drseli in poskrbeli za lepšo obrobo ustnic.

Preberite naslednji članek: Zaščitimo svoja kolena pred poškodbami

Različne bolezni kot so artritis, osteoporoza in pa tudi različna vnetja lahko povzročajo bolčino v kolenih. Ta pa se stopnjuje z gibanjem. Simptome različnih zdravstvenih težav lahko olajšamo z nakupom opornice za koleno.

Dolgo obstojni svinčniki za ustnice in kvalitetne šminke

Obstojnost svinčnika za ustnice in šminke lahko podaljšamo z nekaj triki. Vedno poskrbimo, da ličila nanašamo na zdrave in nerazpokane ustnice. Suha koža ust namreč poskrbi za vsedanje ličil v razpoke okoli ust.

Svinčnik za ustnice Wibo
Wibo svinčnik za ustnice – Long Lasting Liner

V kolikor imamo razpokane ustnice, najprej naredimo piling da odstranimo odvečno kožo, nato pa jih namažimo z negovalnim balzamom in šele nato nanesimo šminko. Daljšo obstojnost šminke dosežemo tudi z vestno uporabo svinčnika za ustnice, ki podaljša življenjsko dobo šminke. Rdečilo za ustnice nanašajmo tudi v več plasteh, kar bo zagotovilo obstojnost. Najprej nanesimo eno plast, popivnajmo odvečno šminko z robčkom in nato nanesimo drugo in tretjo plast.

Podobne objave: