Servis okvare na kolesu

Zakaj je servis koles nujno potrebna storitev

V mnogih kolesarskih prodajalnah pri nas vam ponujajo kakovostne servise za vse vrste koles. Tako kot vozilo redno servisiranje potrebuje tudi kolo. Redni pregled in zamenjava obrabljenih komponent sta namreč poglavitna za varnost na tovrstnem prevoznem sredstvu. Če obrabe na kolesu ne opazimo pravočasno, lahko nadaljnja vožnja povzroči najrazličnejše poškodbe. S tem pa seveda v veliki meri ogrožate svojo varnost pa tudi delovanje kolesa.

Če na primer iščete kakovosten servis koles na Dolenjskem ali v njeni neposredni bližini, je servis koles Novo mesto zagotovo odlična izbira. Podrobnejše informacije o tovrstnem ponudniku so vam na voljo tudi na spletu.

Najpogostejša popravila na kolesu

Na servisu koles v Novem mestu vam ponujajo številne storitve oziroma popravila. Servis menjalnika je na primer ena od najbolj pogostih popravil na kolesu. Žica se sčasoma namreč nekoliko raztegne, to pa seveda vodi v slabše delovanje menjalnika. V določenih primerih lahko veriga celo pade z zobnika in na ta način se lahko poškoduje še okvir kolesa.

Če na primer opazite slabše ali pa upočasnjeno premikanje prestav iz večjega v manjši verižnik ter obratno, vam priporočamo, da kolo peljete na servis, kjer se bo opravil servis menjalnika.

Če menjalnik ni vzporeden z zadnjimi zobniki je najboljše, da odpeljete svoje kolo na servis.

Servis obročev, ležajev in zavor

Servis koles Novo mesto je torej poznan po številnih storitvah. Med pogosteje naročenimi so tudi servisi obročev, ležajev ter zavor koles.

Zaradi najrazličnejših poškodb na cestišču in umazanije se na obročih lahko predre zračnica, raztrga plašč ter ukrivi obroč. Po popravilu obroča se lahko zamenja zračnica ali plašč, prav tako se obroč tudi centrira. Za čim hitrejše vrtenje obročev pa se poskrbi s pomočjo delujočih ležajev.

Tudi ležaje je treba ob obrabi čim hitreje zamenjati. Sama menjava se priporoča tedaj, ko se v ležaju začuti zrak oziroma ob prekomernem trenju ob vrtenju ležaja. V določenih primerih lahko slišimo v ležaju tudi pokanje. Tovrstne zvoke boste najprej opazili med stoječim kolesarjenjem v hrib.

Za vašo varnost je ključnega pomena na kolesu brezhibno delovanje zavor. To pomeni, da tega dela kolesa nikakor ne smete zanemariti in odlašati z zamenjavo delov, ki so že obrabljeni. Če zavor ne boste pravočasno zamenjali, se lahko poškodujejo tudi obroč ali diski.

Osnovna popravila, ki jih za vas opravijo na servisu za kolesa.

Podobne objave: